Risse Lassen

Ето и малко информация за прототипа на калифорнийската компания Risse, която досега беше известна със своите DH вилки и задни амортисьори, както и други качествени части за окачването. С този модел компанията навлиза в нова сфера. За момента няма много информация, но в скоро време в сайта на Risse (който претърпя основен ремонт) ще има пълни подробности.

Това, което се вижда и от представените снимки, е, че системата на окачване е четириставна с капсуловани лагери навсякъде и с възможност за безкрайно регулиране – на хода, челния ъгъл, височината на средното движение и дължината на стойките на веригата. По-особеното в байка обаче са множеството болтове по рамката – не само тръбата за седалката е закрепена чрез тях, а кажи-речи половината рамка е вместо със заварки, с болтове. Това е интересно решение, което сигурно ще предизвика спорове относно здравината й (според мен лично това няма да я отслаби, може би дори напротив, но пък не може да не се отбележи, че колелото изглежда малко „кокалесто“, ако може така да се каже). Задният амортисьор вероятно ще е Risse, но за него, за хода и за всичко останало е най-добре да проверите сайта на компанията.

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>