Orange 222

Английският рицар сред DH байковете, който постигна доста успехи на арената на Световната купа (Грег Минар кара с този байк). Байкът се предлага в два варианта, като основната разлика е „окраската“ – на горната снимка тя е същата като на състезателния байк на отбора Global Racing. Рамката е направена на базата на модела Patriot, който се разработва и доусъвършенства от години. Задният амортисьор е Fox Vanilla RC и голямата му дължина позволява без проблем да се достигне хода от 200мм. Предната част на рамката е монококова, а задницата е с масивно люлеещо се рамо, закачено на големи капсуловани лагери. Именно в простия и здрав дизайн са предимствата на байка. Както казват от Orange, колкото по-малко време ви е нужно да се занимавате с поддръжката на колелото си, толкова повече време ще имате да карате по трасето и да избирате идеалните линии. Задната ос е проходна, 12мм.
Простият дизайн не означава липса на настройки. Ако сравните снимката вдясно с тази горе, лесно ще забележите разликата в челния ъгъл – колелото си е едно и също обаче. Промените стават чрез преместването на пластината, за която се закачва амортисьора. Това променя и височината на средното движение.

Рамката е доста компактна – размерът й е 15″. Освен всичко друго, това е и една от най-леките рамки за спускане, което се отразява и на целия байк. При DH колелата теглото не е най-важният показател, но и там то има значение, най-вече при състезателното каране, защото лекото колело все пак се ускорява и управлява по-лесно.
За компонентите на байка е излишно да споменаваме, че са на професионално ниво – вилка Rock Shox Boxxer, движение Shimano XT, курбели Race Face NS, спирачки Hope M4 и т.н. Цената му е 3500 лири, което е близо 12 000 лв.

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>