Seven Duo

Поредното колело с интересно окачване, при това този байк е титанов. Системата му отзад се нарича MonoLink и е разработена от фирмата Maverick. При това окачване имаме триъгълно рамо, в което е „вграден“ задният амортисьор, и което е свързано към предния триъгълник чрез ставна връзка, на която е монтирано средното движение. Може и да не ви се вярва, но ходът отзад е съвсем приличен за ХС – 100мм. Освен това няма да се учудите от твърдението, че тази система елиминира клатенето на окачването при въртене.

Seven е малка компания, която се занимава с производство и продажба на рамки, а не на цели байкове. Така че да се съсредоточим върху рамката. Тя е титанова, с двойно удебелени тръби с марка Argen (в САЩ може и да е известна, не знам). Рамката определно е изпипана, с S-образно извити стойки на веригата, което ги прави по-устойчиви срещу огъване и усукване, с допълнително заздравени титанови уши и с всички други екстри. Теглото й е около 4,5 кг, а цената е като за чисто злато – 3200 $.

Така и така сме вперили поглед в Seven, защо да не разгледаме и най-известния титанов байк с твърда задница на компанията. Името му е Sola. Наред с всички екстри – двойно удебелени тръби, закривени стойки на веригата и седалката, титанови уши, перфектни заварки и т.н., тази рамка с цена 2500 $ и тегло 1,45 кг (за размер 18″) предлага и най-голямото разнообразие от размери, което аз лично съм виждал – цели 14 размера, от 10″ до 23″. Ако все пак не се вместите в някой от тях, хората от Seven ще се радват да ви направят рамка с поръчкова геометрия. То за толкова пари и аз бих ви направил…

Като пиша за всичко това се сещам за нещо, което не мога да не ви съобщя. Преди време четох едно интервю със собственика на компанията Seven. На въпроса кое е най-скъпото колело, което е сглобявал някога, той отговаря, че това е един титанов тандем за нищо и никакви си 14 000 долара!!!

При такива цени едно от възможните успокоения за собственика (освен че получава наистина страхотна рамка) е доживотната гаранция, която Seven дават на продуктите си.

http://www.sevencycles.com/

Етикети: , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>