Rocky Mountain RM7 FR

За 2002 г. компанията Rocky Mountain взе за основа легендарния си модел за спускане RM9, една от най-скъпите и най-добри рамки за спускане/фрийрайд, и разработи модела RM7 FR, който виждате на снимката. Той използва почти същата рамка, но ходът е намален от 9 на 7 инча, т.е. 180 мм. Иначе рамката използва същите тръби Easton 7005 RAD и, най-важното, същата система на окачване Trust Link. Rocky Mountain твърдят, че това е една от най-добрите системи на окачване на пазара и не виждам причина да се съмняваме в това, след като едни от най-лудите глави са избрали именно нея. (Тези хора скачат от скали, високи по няколко метра! Спускат се по почти отвесни наклони! Скачат от покриви на къщи! Това също е фрийрайд, само че не за всеки.) На практика, ако броим ставите на окачването, тази система също е четириточкова, но това е малко условно. Като се вгледа човек внимателно в нея, няма как да не забележи, че има едно масивно люлеещо се рамо, CNC обработено, окачено на огромна ос с иглени лагери, но липсват стойките на седалката. Планката на амортисьора се избутва от една „пръчка“, закрепена перпендикулярно на люлещото се рамо. Инженерите са помислили и за връзката между въртенето на педалите и нежеланото сгъване на окачването – те са разположили главната ос (тази на рамото) малко над и малко зад средното движение, като по този начин според тях окачването става достатъчно независимо от педалите. Задният амортисьор е Fox Vanilla RC.

Можете да го купите като рамка или като готово колело. Във втория случай получавате все качествени DH компоненти, като вилка Marzocchi Junior T Pro със 170мм ход, движение Shimano XT/LX и SRAM, курбели и средно движение Race Face DH ISIS, хидравлични спирачки Hayes и т.н. Това е то, яхваш го и надолу!

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>