Brooklyn Machine Works TMX

Излишно е да споменавам, че това е доста интересен байк – и сами можете да го видите.

Рамката на колелото е от хром-молибденова стомана – материал, който сам по себе си е достатъчно здрав, но за целите на спускането тръбите са допълнително усилени с клинове и други такива неща. Ходът на рамката е до 260 мм! Той се осигурява от система с огромно люлеещо се рамо и заден амортисьор Fox или Avalanche.

Това, което прави впечатление от пръв поглед, е сложната система от зъбни колела и вериги, чрез които се задвижва байкът. Сами можете да видите какво точно представлява тази система. Всичко това е направено с цел да се елиминира клатенето на окачването при въртене на педалите. Освен това в комбинация с плаващото ухо за задната дискова спирачка системата гарантира и перфектно спиране без „заключване“ на окачването под влияние на спирачката. Третото предимство на системата е, че осигурява много по-добра обтегнатост на веригата при сгъването на задницата, което е много важно с оглед големия ход на байка. Известно е, че при колелата с голям заден ход подобен проблем се среща понякога – при сгъването се освобождава хлабина във веригата, което може да предизвика падането й въпреки обтягащите я ролки. Тук този проблем не съществува. Рамката е снабдена с всички необходими ролки за обтягане на веригата. Създателите на байка твърдят, че ако веднъж се качите на тази рамка, след това всички други ще ви се струват по-лоши. Ще ми се да опитам, ама…

Подобно на повечето рамки за спускане, тази също може да се регулира по много различни начини. Ходът се променя в диапазона от 200 до 260мм. Можете да удължавате или скъсявате междуосието. Челният ъгъл се регулира в рамките на 3 градуса. Освен това рамката може да се използва както с 26″, така и с 24″ задно колело.

Цялото това техническо чудо се продава за 3600$. Цената включва рамката (със заден амортисьор), средно движение, задна главина и поръчкови курбели Profile. На всичкото отгоре се предлага и в огромно разнообразие от разцветки – на сайта на фирмата са посочени двайсетина, но се споменава, че на практика могат да я боядисат в какъвто цвят си пожелаете.

http://www.brooklynmachineworks.com/

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>