Календар на UCI за 2002 г.

Наскоро се появи календарът на Международния колоездачен съюз (UCI) за 2002г. В него са посочени стотици състезания по планиско колоездене в цял свят, но ние ще се спрем само на най-важните от тях.

Световна купа – тази година за голямо съжаление кръговете от Световната купа са намалени с по два за всяка дисциплина. С други думи ще има по 6 кръга крос-кънтри, спускане и дуал. Това прави 6 състезания по-малко в сравнение с миналата година. Много жалко! Състезанията започват втората половина на май и завършват в началото на септември, а местата са почти същите като миналата година. Ето ги датите и местата на всички кръгове от СК за 2002г.:

18-19 май – ХС, 1 кръг – Мадрид, Испания

25-26 май – ХС, 2 кръг – Хуфализе, Белгия

1-2 юни – DH/DL, 1 кръг и ХС, 3 кръг – Лейзин, Швейцария

8-9 юни – DH/DL, 2 кръг – Марибор, Словения

29-30 юни – DH/DL, 3 кръг и ХС, 4 кръг – Монт Сейнт-Ан, Канада

6-7 юли – DH/DL, 4 кръг и ХС, 5 кръг – Грос Маунтин, Канада

13-14 юли – DH/DL, 5 кръг – Арай Маунтин, Япония

7-8 септември – DH/DL/XC, 6 кръг – Ле Же, Франция

Друго голямо състезание е Европейското първенство по планинско колоездене в трите дисциплини – DH/DL/XC. То ще се проведе в Пра-Лю, Франция, от 2 до 4 август. Миналата година в европейското участваха и наши състезатели, надяваме се тази година традицията да бъде продължена.

Най-голямото състезание за всяка година е Световното първенство. Тази година то ще е в австрийския курорт Капрун от 28 август до 1 септември. Надяваме се и там да има българско участие, както беше миналата година във Вейл.

И тази година можете да очаквате пълно отразяване на всички посочени състезания на страниците на нашия сайт, така че ако резултатите от надпреварите ви интересуват, стойте на линия!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>