FOX се включва на пазара за амортисьорни вилки

Компанията FOX Racing Shox, един от най-добрите производители на задни амортисьори за байкове, от тази година ще предлага и вилки. Тяхното име е „Forx“.

 

 

 

 

По-важните неща за тези нови продукти са следните:

– вилките са адресирани към високия клас, т.е. към по-скъпата част от пазара. Цената им ще е от 400 до 600$. Компанията разчита основно на качеството и високите технологии в своите продукти.

– вилките, подобно на задните амортисьори Fox, ще се предлагат в две основни линии: Vanilla – с метална пружина и маслено смекчаване, и Float – с въздушна пружина и маслено смекчаване. Всяка от тези две линии ще има по няколко модела, които ще се различават по възможностите за регулиране. Моделите „R“ имат само регулиране на връщането, „RL“ имат и заключване, а „RLC“ са с регулиране на връщането, на сгъването и имат заключване на хода. Разбира се, всички модели имат и регулиране на твърдостта. Регулаторите са метални, а не пластмасови, за да не се чупят.

– Короната, краката и кормилната тръба са от алуминий, а подпорите са магнезиеви с диаметър 32 мм, което не е никак малко, особено за крос-кънтри вилки. Целта е здравината и коравината да са безкомпромисни, а освен това така вилката безспорно изглежда по-добре.

– Вилките се предлагат само в един цвят за всяка от двете линии – в типичната черно-сива гама на Fox. Според компанията цветът не прави вилката по-добра и те не разчитат на „шаренията“, за да продадат вилките си. Освен това не може да се отрече, че комбинацията от цветове, които са избрали, е доста стилна и изглежда отлично.

– Вилките ще са с регулируем ход. Моделите Float по принцип ще са с ход 80-100мм, но ще има и модел с 80-100-125мм. Моделите Vanilla са с 80-100-125мм. Ходът се регулира вътрешно, т.е. вилката трябва да се разглоби, но от Fox твърдят, че това няма да е трудна работа.

– Теглото на вилките е между 1,61кг и 1,87кг. Целта на Fox не е да се бори за първото място в категорията „супер-леки“, но за сметка на това компанията залага на здравината и устойчивостта срещу усукване.

Ако искате да видите повече снимки и допълнителна информация, сайтът на Fox е: www.foxracingshox.com Вилките би трябвало съвсем скоро да бъдат пуснати в продажба, така че вероятно в сайта ще се появи и пълната гама от модели Fox Forx.

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>