Прототип на Canfield Brothers за спускане с 30см ход отзад

 

 

Това чудовище се нарича Big Fat Fatty Fat. Не става дума за цяло колело, а само за рамка. Предвижда се производството да започне през 2002 година. Най-важното нещо в рамката може би е гигантският ход на окачването – цели 30см! Рамката е от алуминий 6061, а задницата е от 7005. Разбира се, последната е съвместима с дебели 3 инчови гуми. Отзад колелото е с 20мм проходна ос, подобно на вилките за спускане – целта е максимална коравина на задницата. 20мм са и осите по окачването, като всичките са с капсуловани лагери.

 

Според създателите на рамката тя ще има няколко силни места в сравнение с конкурентите си. Освен с  огромния ход, окачването се характиризира и с прогресивно втвърдяване, т.е. в началото окачването е много меко, за да изглажда перфектно малките неравности, но при по-силен удар се втвърдява в горната част от хода си, за да не „удря“ лесно до края. От пръв поглед се вижда, че дизайнът на окачването е малко по-особен. Една от целите е да се елиминира клатенето при въртене на педалите. Дизайнерите твърдят, че това става посредством самозаключване на окачването, стига да е настроено по правилния начин. Освен това задницата е така проектирана, че задното колело да се придвижва почти вертикално нагоре, а не нагоре и напред, както е в други случаи. По този начин се подобрява поведението на байка и стабилността.

Още снимки и допълнителна информация можете да намерите на сайта на Canfield Brothers – www.canfieldbrothers.com

 

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>