Байкария заминаха към Хималаите

В четвъртък, 14 ноември, трима от най-изтъкнатите членове на сдружение „Байкария“ се впуснаха в поредното голямо приключение. То започна на централната автогара в София, откъдето Васко Тодев, Ичо Николов и Станислав Николов отпътуваха с автобус към Истанбул, за да се прехвърлят там на самолет и да достигнат Непал, където ще прекарат няколко месеца, комбинирайки планинско колоездене и пешеходен туризъм в подстъпите на осемте осемхилядници, разположени на територията на страната и свързани с т.нар. Велика хималайска пътека.

Припомням ви, че повече подробности за проекта „Докосване до Хималаите“, за чието развитие ще ви уведомяваме периодично, можете да научите тук:
Предварителна информация в МТБ-БГ
Страница на проекта

Аз лично отидох в четвъртък да изпратя тримата както в ролята на техен медиен партньор, така и като приятел, но тъй като няколко часа по-късно и аз се отправих на малка експедиция в района на Петрич (също наситена с преживявания), едва сега смогнах да публикувам малко информация за заминаването на Васко, Ичо и Стъни, както ги знаем повечето им приятели, а и всеки, който е участвал в някои от многобройните карания на Байкария.

Тримата с лекота запълниха половината от едното багажно отделение на големия международен автобус. По-голямата част от багажа им в този момент представляваха сбитите до неузнаваемост 29-цолови велосипеди Ram HT3 Himalaya Edition, които им бяха предоставен от Ram Bikes за целите на експедицията. Безспорно това ще е един сериозен тест и за колоездачите, и за байковете им, натоварени с дисаги, съдържащи екипировката и други жизненоважни неща.

Като стана дума за екипировката, поне що се отнася до специализирано облекло, особено за високопланински туризъм, тя бе осигурена от друг основен спонсор на експедицията – магазин „Стената“.

Почти в последния момент към списъка със спомоществователи се включиха Sony и Photosynthesis, които предоставиха на байкарийци три хубави фотоапарата и един малък лаптоп, с които да изпращат по-често интересни снимки и информация към България.

И така, тримата пътешественици вече са в Непал. Ако ви е интересно да разгледате техни снимки от столицата Катманду, ще ги намерите тук: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.453046041399105.91184.338452506191793&type=1.

Изобщо, страницата на Байкария във Facebook също е място, което можете да поглеждате за редовна информация.