МТБ Справочник | Препоръчана дестинация: Банско

Непосредственият повод да се сетя за Банско и чудесните пътеки над него е предстоящото ендуро състезание там: https://www.facebook.com/events/2444629408953500/. Всъщност излъгах, има една още по-важна причина и тя е, че миналата седмица карах там. 🙂

Повечето пътеки са в перфектно състояние, а горите са прохладни и приятни – в това отношение планинският курорт в подножието на Пирин е особено подходящ за летните месеци, но сезонът всъщност е доста дълъг – още с оттеглянето на снега през пролетта пътеките обикновено са караеми и такива остават чак до настъпването на зимния сезон . На адрес https://info.mtb-bg.com/банско можете да намерите описание (като отсечки) на повечето пътеки в района (Мечока, ВиК, Тегата, Who Dares Wins, Чалин валог, Мъртвото куче), както и на няколко ХС маршрута. За много от тях има и видеоклипове.

Ако Банско се доближава до рекламното си послание за всесезонен курорт, това се дължи най-вече на организации като Trail System. Със своите членове и приятели сдружението се грижи за редовната поддръжка на пътеките и организира събития като споменатото ендуро състезание.

Затова и двете места за настаняване в Банско, които са включени в МТБ Справочника, са пряко свързани с местната байк сцена и нейното развитие – истински байк хотели, в които можете да разчитате не само на добри условия и комфорт, но и на компетентно съдействие във връзка с вашата МТБ почивка. Вила „Вера“ e типична къща за гости – спретната, уютна и с гостоприемни домакини. Хотел White Lavina SKI BIKE HIKE е по-голям и луксозен, но отново е добър пример за семеен бизнес и е насочен към най-активните любители на планината. Тези хотели са подходящи за отсядане и при други карания в региона – Разлог, Баня, Добринище, Елешница, Краище, Белица, Бунцево и Якоруда са все места, над които има хубави пътеки и маршрути и са достатъчно близо до Банско.

От 2019 г. в Банско заработи и веломагазин и сервиз Single Track. Неговият собственик Петър Гьошев има опит както с карането, така и като механик при един от известните български производители на планински велосипеди, така че може да разчитате на компетентна помощ, отговаряща на съвременните условия и стандарти. По този начин градът става една още по-завършена дестинация за планинско колоездене, към която не е необходимо човек да се отправя въоръжен с всевъзможни инструменти, резервни части и аксесоари.

Открийте още възможности за каране в Банско и региона чрез МТБ Справочника: https://info.mtb-bg.com/.

Реклама