Свети Константин – Военен лагер (Пещера) – гр. Пещера

Това е втората GPS следа, която нашият читател Ерджан Ахмедов ни изпраща от района на Родопите над Пещера. Както и в предишния случай (яз. Батак – к.с. Св. Константин – Пещера), става дума за приятен и лек маршрут, който следва предимно черни пътища (има и асфалт), като включва и някои доста скоростни спускания по тях – за тези, които смеят да отпуснат спирачките.


Ето и едно важно уточнение от автора по отношение на чешмите по пътя: „Тази следа я направихме, след като валя хубаво. Започнахме към 20:00 часа  и се прибрахме на светлини (който имаше) в много кал :D. Така че не съм маркирал къде има чешми – със сигурност има една в самото начало (дългата поляна) и една към края“.

Между другото, точно при въпросната дълга поляна в к.с. Свети Константин може да бъде направена връзка и с първия маршрут на Ерджо, така че този може да се разглежда като допълнителен вариант при каране от яз.Батак през курорта към Пещера.

Също така е важно да се отбележи, че в този си вид маршрутът е предимно надолу и предполага по някакъв начин да се озовете в к.с. Свети Константин. Това може да стане както с някакъв превоз, така и на собствен ход от гр. Пещера, но тогава физическото натоварване със сигурност доста ще се промени. 😉

Картата е базирана върху BG Mountains . Кликнете върху нея, за да я отворите в по-голям размер.

Изходна точка: к.с. Свети Константин
Дължина: 17.7 км
Денивелация (изкачване): 130 м
Ниво на техническа трудност: ниско (R1, R2)
Физическо натоварване: ниско, КФН=2
Вода: 1-2 л, по пътя има поне две чешми
Храна: За половин ден.

GPS следи във формати gdb (за Garmin) и gpx (универсален): gpstrack0044_svetikonstantin-peshtera.zip

Изтеглете zip файла и го разархивирайте. След това използвайте файла, който е подходящ за вашия уред.

Система за техническа и физическа трудност на пътеки, пътища и маршрути в МТБ-БГ.