Давид Качон | Опознайте Тунис

Поредното пътуване на испанския МТБ приключенец Давид Качон е в Тунис и е придружено от кратък разказ и обичайните хубави снимки и интересни видеоклипове, заснети от Давид Понсе.

Този път видеоматериалите са два. Първият е кратък клип, но с висока художествена стойност, както би се изразил някой критик. Вторият е документален филм с дължина 40 минути, който също е интересен и съдържа доста полезна информация не само за реализираното пътуване, но изобщо за живота и туризма в Тунис.

Предлагам ви първо да гледате краткото видео (горе), после статията (долу) и накрая документалния филм и снимките.


Камили, велосипеди и пейзажи от „Междузвездни войни“

Текст: Давид Качон; снимки: David Ponce

Ако сте любители на приключенията и природата, МТБ туризмът в Тунис е преживяване, което не бива да пропускате. Тази държава, разположена в Северна Африка, има голямо разнообразие от маршрути и пътеки за пътуване на две колела, което я прави идеална дестинация за любителите на планинското колоездене.

Тунис е чиста природа

Планините на Тунис предлагат впечатляваща природна среда, която ще направи вашето пътуване с планински велосипед незабравимо. Ще можете да следвате пътеки, които ще ви преведат през долини, планини и оазиси, и ще се запознаете с фауната и флората на мястото отблизо. Освен това ще имате възможност да посетите малки села и градчета от селски тип, където ще можете да общувате с местното население и да научите за техните обичаи и традиции.

Хилядолетна история

Ако обичате историята, Тунис има голям брой исторически места, които можете да посетите с колелото си. Например амфитеатърът Ел Джем е един от най-добре запазените в света и ще ви пренесе във времето на гладиаторите. Можете също така да посетите руините на Картаген, древния финикийски град, който има впечатляващи археологически останки.

Опознайте пустинята

За по-приключенски настроените Тунис предлага възможност за планинско колоездене в пустинята. Ще можете да видите и карате дюни и пустинни пейзажи, наслаждавайки се на уникални усещания. Освен това на места ще можете да се докоснете до културата на бедуините, което ще ви позволи да се доближите до живота на пустинните номади.

Велосипедни почивки в Тунис

Що се отнася до инфраструктурата за планинско колоездене в Тунис, страната разполага с голям брой маркирани и поддържани маршрути и пътеки. Освен това има няколко туроператори, които предлагат обиколки с екскурзовод и планински велосипеди под наем, така че не е необходимо да носите собствен велосипед, за да се насладите на това преживяване.

Ще можете да откриете по забавен и вълнуващ начин места като планините на Загуан, да преминете през прекрасни маслинови горички и планински оазиси, където вълнуващи пътеки минават по ръба на невероятно дефиле.

Не може да пропуснете местата, където са снимани части от „Междузвездни войни“, а ако решите, можете да прекарате нощта в пустинята – уникално и незабравимо преживяване, което ви препоръчвам горещо. Разбира се, не мога да пропусна едно от бижутата в короната: остров Джерба, магическо място, където изкуството и традицията вървят ръка за ръка.

В заключение, МТБ туризмът в Тунис съчетава приключения, природа, култура и история. Със своето разнообразие от маршрути, пътеки и пейзажи, тази северноафриканска страна е дестинация, която несъмнено ще ви изненада. Не се колебайте и се осмелете да се впуснете в това приключение!

Реклама

Още много снимки може да разгледате в този албум: https://mtb-bg.com/gallery/david-cachon-tunisia.Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.