Начало Пътеки GPS следи Миланово - Очиндол | Оптимизиран вариант
Миланово - Очиндол | Оптимизиран вариант
Написано от Милко Костов    Петък, 09 Март 2018 11:04    Печат

Маршрутът от гара Лакатник през Миланово към с. Очин дол е абсолютна класика, която през годините е карана от мнозина, а постепенно и доразвивана, защото районът предлага многобройни възможности и не винаги те се разкриват още от първия път.

Милко Костов споделя един актуален, оптимизиран вариант на маршрута, който е насочен към хората, търсещи повече пътеки и предизвикателства. В сравнение с първия вариант, новият е с друго изкачване (част от него по пътеки и малко по-трудно) и по-добро спускане (тъй като вместо към Очин дол, се продължава по допълнителна пътека към с. Оплетня).


Картата е базирана върху ОФРМ Геотрейд . Кликнете върху нея, за да я отворите в по-голям размер.


Изходна точка: с. Гара Лакатник

Дължина: 31.5 км (+ още няколко километра прибиране от Оплетня до Гара Лакатник)

Изкачване: 1200 м


Отдавна се каня да споделя дълго кърпения и оптимизиран трак на класиката Очиндол. С годините достигнахме до тази оптимална версия, характеризираща се с почти изцяло въртеливо изкачване по красива пътека от Петранишки дол към паметника на Лакатник, след това Миланово, пътя за Пършевица с отклонение през езерата, където гледките са винаги зашеметяващи и различни във всеки сезон, а пътеката е сингълтрак, класическото спускане до местността Падеш (оброка) и накрая пътеката за Оплетня, само че удължена чрез няколко местни пътеки. В целия трак има само един малък участък, който минава през поляна без пътека - началото му е отбелязано с точка "начало без пътека".

Енджой ви, дет се вика...

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 10 Март 2018 21:38 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори