Видеопредставяне на Chavdar Fun Trail

Запознайте се с трасето “Chavdar Fun Trail” над с. Чавдар, представено в това видео от създателите му – Иван Цинцаров и Николай Иванов, които се забавляват на макс, карайки по него!

Те ви очакват на 22 септември за официалното му откриване, а също и през следващите почивни дни! Повече подробности вижте във FB събитието: https://www.facebook.com/events/895481601946687/

Ето и още малко информация за трасето:

Важно! За да може трасето да бъде в перфектно състояние и да се поддържа редовно, е необходимо да заплатите такса от 8 лева за цял ден каране по него!
Може да го направите на касата във “Въжеландия”, която е в близост до трасето.

Трасето е изградено с подкрепата на Община Чавдар, Елаците Мед-АД и Дънди Прешъс Металс през лятото на 2023 г. Идеята е то да бъде с лек наклон и много забавни елементи, разнообразно, ритмично и подходящо за всеки, като скоростта и избора на линии и елементи за преминаване зависи изцяло от колоездача и неговото ниво.

С дължина от почти 1200 метра и спускане около 90 метра,карането по трасето ще бъде с времетраене между две минути и половина и четири минути.

Реклама

ЛОКАЦИЯ НА ТРАСЕТО:

Трасето се намира изцяло в община Чавдар, в местността Света Петка.
В непосредствена близост до старта на трасето се намира спортно съоръжение “Въжеландия” и ресторант. Има и голям паркинг, където може да паркирате автомобилите си.

Местоположение на паркинга: https://maps.app.goo.gl/oqMCYNUEBsZERwXY7?g_st=ic

От паркинга до старта на трасето има около 200 метра черен път. Ще има поставена информационна табела относно правилната посока за достигане на трасето.
След като преминете финала на трасето, отново ще бъдете посрещнати от табели, по които да достигнете отново до старта. Ще имате възможност да изберете два маршрута:
– черен път, по който с обикновен ендуро байк може да достигнете да старта за около 8-15 минути;
– асфалтов път, по който трансферът ще ви отнеме около 15-25 минути.
Създателите му препоръчват черния път , който е доста по-кратък и бърз.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>