Levo SL Kids – е-байк за деца от Specialized

Не точно за 1 юни, но малко по-късно, Specialized представи първия си е-байк за деца, носещ името Levo SL Kids. Струва си да му отделя няколко реда дори заради трогателното видео, направено за него:

Има, разбира се, и няколко други неща, които си струва да се отбележат набързо.

Levo SL е име, което е свързано с ниското тегло. Така е и в случая с детския байк, който тежи 16.5 кг. За разлика от големия Levo SL, малкият е с твърда рамка, но като предназначение е също толкова здрав и универсален, така че да подпомага малчуганите във всеки тип каране.

На практика цялата система, включваща мотора Specialized 1.2 с 50 Nm въртящ момент и батерията с капацитет 320 Wh, е заимствана от байка за възрастни. При него обичайният пробег с асистенция в икономичен режим е около 5 часа. Както се досещате обаче, натоварен с много по-ниското тегло на едно дете, при Levo SL Kids карането може да е много по-дълго.

Специфични са и настройките на системата – съобразени не само с теглото, но и с уменията и контрола на децата. Най-общо може да се каже, че параметрите на подпомагане са намалени спрямо тези при големия байк, но могат и да се променят, включително за да бъде адаптиран байкът към развиващите се възможности на малките колоездачи. Така например максималната скорост, до която може да работи подпомагането, може да бъде нагласена на 10 или 15 мили/час, самите нива на подпомагане при различните режими също могат да се регулират чрез мобилното приложение.

Реклама

В наши дни качествените планински е-байкове задължително са съобразени с малките си карачи във всяко отношение – геометрия, компоненти и настройки. Levo SL не е изключение. Както казах, това е един малък All Mountain велосипед и като такъв геометрията му е с 66 градуса челен ъгъл и 75 градуса на седалковата тръба. Дължината на рамката, късата седалкова тръба (респективно ниско спускаща се горна тръба) и размерът на колелата (24 цола) са избрани така, че да паснат на максимално широк възрастов диапазон и да „поемат“ израстването на малчугани в рамките на поне 3-4 години. Понижаващият кол за седалка с 80 мм ход, късите курбели (155 мм), сравнително късото кормило (660 мм), вилката RockShox Reba 26 със 100 мм ход, спирачките, седалката – всичко по байка е направено и предвидено за нуждите на децата.

Едва ли може да се каже същото за цената, която е около 8500 лв. Ако приемем, че в детска възраст човек рядко има доход от собствена дейност, то бъдещите собственици на Levo SL Kids ще трябва доста да слушат, да учат прилежно и т.н., за да заслужат подобен велосипед, дори и родителите им да могат да си го позволят.

Освен в яркия оранжев цвят, байкът се предлага и в две тъмни разцветки, които по-малко бият на очи.

https://www.specialized.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>