Пампорово прие десетото издание ендуро състезанието Elevation 999

От 1 до 3 септември 2023 г. родопският ни курорт прие едно от най-трудните и интересни състезания по планинско колоездене в България и региона – ендуро предизвикателството Elevation 999. За десета поредна година в надпреварата по трасетата в Пампорово и горите над Смолян се включиха десетки колоездачи от цялата страна, както и представители на Гърция, Италия, Кипър и Финландия. 

Участниците в Elevation 999 трябваше да се справят с 6 различни трасета с високо ниво на трудност, с множество стръмни участъци, технични завои, корени, камъни, скални падове, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия с обща дължина от над 16 километра и още над 10 километра трансферни отсечки на самоход.

Най-добро общо време от всички състезателни трасета –  23:05.3 минути – успя да постигне Стивиан Гатев от колоездачен клуб „Хоталич – Севлиево“, който оглави класирането в три от шестте етапа и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка в категорията мъже елит.

Втори след него само на 6 секунди разлика се класира съотборника му Йордан Донев. За съжаление падане в един от етапите лиши местния титуляр от смолянския клуб Райдърс Юнайтед Стоян Върбанов от възможността за по-добро класиране и въпреки победата му в три от етапите, той остана на трета позиция при мъжете.

При юношите първи се класира Аспарух Соколов от MSM Sport Team, София – с четвърто най-добро време от всички участници в състезанието. Втори след него се нареди Велин Дойчев, а трети остана Николай Георгиев от Райдърс Юнайтед.

В категория Мастър 35+ най-добро време постигна Димитър Николов, а при мъжете над 45 години класирането оглави Бойко Иванов. При дамите първа се класира Венета Захариева, а при участниците с електрически велосипеди най-добре се представи Иво Иванов.

Междувременно в Пампорово сезонът продължава с пълна сила, като отворени до 24 септември (включително) остават Велопарк Пампорово, лифтовете от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, приключенски парк „Язовира“ и др.

Реклама

В един от основните хотели в курорта, петзвездния хотел „Перелик“, с началото на месеца влизат в сила специални септемврийски пакети за настаняване с цени започващи от 80 лева с включена закуска и ползване на най-големия и оборудван СПА и медикъл център в района – Body & Soul SPA Lounge. Всички актуални оферти и предлагани услуги в курорта можете да откриете на www.pamporovo.me

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>