Пампорово приема ендуро предизвикателството Elevation 999 от 1 до 3 септември

Колоездачи от цялата страна се събират в курорта за десетото издание на събитието

От 1 до 3 септември включително родопският ни курорт ще бъде домакин на едно от най-трудните и интересни състезания по планинско колоездене в България и региона – ендуро предизвикателството Elevation999.

За десета поредна година в надпреварата по трасетата в Пампорово и горите над Смолян ще се включат десетки колоездачи от цялата страна, а сред записаните има също представители на Гърция, Италия и Кипър. 

Ендуро дисциплината е една от най-комбинативните и интересни в планинското колоездене и търпи бурно развитие през последните няколко години в световен мащаб. Представлява етапно спускане през няколко различни трасета и придвижване на самоход между финалите и стартовете на повечето от специалните отсечки.

Участниците в Elevation999, ще карат по 6 различни етапа с високо ниво на трудност, като трасета включват множество стръмни участъци, технични завои, корени, камъни, скални падове, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия с обща дължина от над 16 километра, както и още над 10 километра трансфери на самоход.

В петък и събота (1-2 септември) участниците ще се запознават с маршрута на състезанието и ще тренират, а в неделя, 3 септември, ще се проведе самата надпревара. Състезателите ще стартират сутринта в Пампорово, където ще имат общо 3 етапа, след което ще се спуснат по пътеките към Смолян, където следобед ще финишират на сцената в центъра на града.

Регистрацията за участие все още е отворена и всеки, който смята, че има необходимите умения и иска да предизвика себе си, може да се запише онлайн на www.conceptcreative.org/e999, като тази година за първи път има отворена категория “хоби”, в която участниците карат само половината от състезанието.

Реклама

Междувременно в Пампорово сезона продължава с пълна сила, като отворени до 24 септември включително остават Велопарк Пампорово, лифтовете от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, приключенски парк „Язовира“ и др.

В един от основните хотели в курорта – пет звездния хотел Перелик – с началото на месеца влизат в сила специални септемврийски пакети за настаняване с цени започващи от 80 лева с включена закуска и ползване на най-големия и оборудван СПА и медикъл център в района – Body & Soul SPA Lounge. Повече информация за всички актуални оферти и предлагани услуги в курорта можете да откриете на www.pamporovo.me и телефон 070017702.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>