Предстоящи събития в календара на МТБ-БГ през август 2023 г.

Август по традиция е може би най-отпускарския месец в годината и затова в него състезанията обикновено са по-малко на брой. Затова пък велотуровете и други организирани карания са предостатъчно и много интересни, така че могат лесно да запълнят свободното време на тези читатели, които по някакво стечение на обстоятелствата все още имат такова. Вижте какво съм успял да събера в календара на МТБ-БГ:

Още в първия уикенд на месеца, 4-5 август, „Крива спица“ организират старопланинско Перпендикулярче, в рамките на което участниците ще изкачат връх Ботев, а пък AdventureVan ще правят интересно каране в района на Триград и Ягодина. Най-интересният велотур в първата половина на август обаче е обявен от Байкария с начало 5 август и предвижда в продължение на цяла седмица обиколка на планините Кораб и Шар на територията на Косово, Албания и Северна Македония.

В същия уикенд не е за пропускане и дебютното издание на състезанието „Пътят на мечките“ в Севлиевския Балкан, организирано от клуб „Хоталич“. Маршрутът му преминава през някои от най-дивите и добре запазени природни обитания в Стара планина, през места, където кафявата мечка е у дома си. 

Реклама

От 10 до 13 август AdventureVan предлагат разходка около някои от най-красивите родопски язовири, а пък ако търсите нещо по-кратко, само в рамките на уикенда, Biking Tours организират лежерно и красиво каране в района около яз. Белмекен.

Biking Tours са на линия и през следващия уикенд (19-20 август), но този път с каране в ендуро формат по някои от най-добрите старопланински пътеки – Амбарица, Сакарица и още нещо интересно. Веднага след това те отправят предизвикателство и към любителите на приключенското каране с традиционното събитие „7 дни в Родопите – един различен формат“, което протича на експедиционен принцип в търсене на дивото и неизвестното.

А пък ако искате да се потопите в красотата и духа на малката планинска балканска държава Черна гора, разгледайте внимателно велотура MTB Montenegro на AdventureVan, планиран в периода 19-26 август. Вижте и тяхното интересно видео от там: https://mtb-bg.com/2023/07/19/mtb-montenegro-adventurevan.

В последния уикенд на месеца са обявени и три състезания, за които обаче все още няма много подробности. Това са „Чепеларски търкала“, „Downhill купа Троян“ и „ХСМ Община Казанлък“.

Както обикновено, сигурно съм пропуснал не едно и две събития, а и някои тепърва ще бъдат обявени, но и споменатите дотук дават голям избор на всеки, който желае да покара в някаква организирана форма.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>