Хижа на годината 2023 – номинации от MTB-BG.com

В последните няколко дни читателите на MTB-BG.com имаха възможността да участват в излъчването на номинации от името на сайта за тазгодишното издание на конкурса „Хижа на годината“. Благодаря на всички, които се включиха в този процес! И макар че активността не бе потресаващо голяма, всяка попълнена „анкетна карта“ всъщност бе от голяма полза за мен. Обобщавайки резултатите, в повечето категории няма да излъчим максималния брой номинации (пет) – това е така, защото ми се иска всеки от номинираните обекти да има поне два гласа или повече, т.е. ръководил съм се най-вече от това при избора им.

За да не ви губя повече времето с досадни обяснения, вижте какво изпратих на организаторите на конкурса като номинации от страна на MTB-BG.com:

Хижа на годината с автомобилен достъп: „Беласица“, „Карандила“, „Червената шапчица“, „Бунтовна“ (достъпът е по черен път, макар и проходим с лек автомобил, така че организаторите ще преценят дали номинацията да бъде в тази или в долната категория – гласове за нея са подадени и в двете).

Хижа на годината без автомобилен достъп: „Плевен“, „Козя стена“, „Амбарица“, „Конгур“

Заслон на годината (стопанисван): „Спано поле“

Заслон на годината (нестопанисван): „Кончето“, „Велийца“

Хижа с най-добра кухня: „Червената шапчица“, „Карандила“, „Бунтовна“

Хижа с най–устойчиви практики: „Амбарица“, „Червената шапчица“

„Рестарт“ – Награда за възстановяване: заслон „Спано поле“, хижа „Кабата“

Най-чиста хижа (награда на Karcher): „Бунтовна“

Обекти, които имат нужда от промяна – стопанисвана хижа: „Рибни езера“

Обекти, които имат нужда от промяна – изоставена хижа: „Планински извори“

Обекти, които имат нужда от промяна – заслон: без номинация, поради твърде малко и различни отговори, без нито едно припокриване.

Очаквайте скоро подробности за конкурса, финалните номинации в него и как ще става гласуването!

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>