Второ издание на стипендия „Софийски планински клуб“

Текст: Любомир Ботушаров; снимка: Софийски планински клуб

Тази седмица явно ще е пълна с новини за добри инициативи. След обявяването вчера на възможността да се включите в номинациите за конкурса „Хижа на годината 2023“, днес имам удоволствието да ви представя и второто издание на стипендията на „Софийски планински клуб“, в която отново ще имам честта да съм част от журито.

Тази инициатива е насочена към млади хора на възраст до 25 години, „които имат уменията и идеята за свой проект, свързан със спорт в планината“. Кандидатстването е допустимо и за младежки организации, стига членовете им да отговарят на посоченото изискване за възраст. Желаещите могат да кандидатстват за частично или пълно финансиране на своя инициатива, свързана с индивидуално участие в спортни активности в планината – бягане, планинско колоездене, катерене, изкачване на върхове, практикуване на зимни спортове и други.

Ако отговаряте на условията и искате да направите нещо интересно и запомнящо се в планината, срокът за подаване на кандидатури за настоящото второ издание е до 27 април 2023 г.

Подробности относно стипендията и условията за нея, както и формуляр за кандидатстване, може да намерите тук: https://spk.bg/initiative/стипендия-спк/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>