Shaping an Island: Историята на Freeride Madeira

В наши дни остров Мадейра е една от най-популярните и желани дестинации за каране на планински велосипеди, но това далеч не се дължи само на уникалните климат и природа, които ще намерите там. Те са само предпоставки за успешното превръщане на това португалско късче земя, заобиколено от водите на Атлантическия океан, в един рай за планинските колоездачи, чиято слава през последните години привлича не само хиляди МТБ туристи, но и някои от най-известните атлети и най-големите велосипедни марки за реализиране на рекламни фотосесии, видеопродукции, тренировъчни лагери или просто за добро каране по разнообразни пътеки.

Именно хората, които създават тези пътеки, са в основата на този МТБ бум в последното десетилетие. Тези хора не са чак толкова много, колкото би помислил човек, гледайки броя и качеството на пътеките. Джон Фернандес, Роберто Чавес и Филипе Калдейра, създателите на туроператорската компания Freeride Madeira, са трима от тези неуморни прекроители на острова, а този видеоклип на iXS разказва историята им:

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>