Политически некоректен репортаж от 101 Sерпентини 2022

Защо пътеката е крива? Защо серпентините са сто и една?

По тези неудобни и сложни въпроси са се изказвали и тепърва ще се изказват много експерти, анализатори, коментатори и всякакви други баятели. Ще дам и аз своя скромен принос, базиран върху едно ключово събитие, което се случи на 8-9 октомври в гр. Лъки.

Сложна материя е родопската МТБ геополитика в този регион, не е за дилетанти. Трудни са дилемите пред всеки, дръзнал да поеме кривата партийна линия, която често може да препъне невнимателния управленец на велосипед, а понякога даже и да го запрати с главата надолу към пропастта.

Дали е по-добре да се наблюдават събитията отстрани, по периферията на завоите, или е за предпочитане решителна атака през центъра? Дали ще свърши работа нежното и дипломатично отношение, или ще се стигне до сблъсък, а може би дори до пълен мръсен побой? Дали да има въздушни маневри със задната гума, или да се избере строго наземна стратегия? Дали конфликтът между карачи и пътека ще остане локален, или има предпоставки да се превърне в глобален? Все въпроси, на които беше добре да получим отговор преди очакваната тежка зима, в която традиционно е налице ограничено топлоподаване от слънчевата централа, а за мнозина това означава и „режим“ на карането.

Реклама

А какви са отговорите? Девизът на недоучилите български език, гласящ „Всеки сам си преценЯ!“, трудно би могъл да намери по-оправдано приложение, отколкото в родопската МТБ геополитика. Двайсетината претенденти за поста „президент на серпентините“ илюстрираха този принцип в рамките на цялата изборна надпревара, а още по-многобройните независими наблюдатели старателно следяха за нарушения и отбелязваха резултатите. Избрани медии също запечатваха отблизо всяко кривване и усукване на кандидатите.

Гласуването бе електронно – какво по-добро свидетелство за прогресивността на управляващата партия КС? За всеки случай обаче имаше и хартиени протоколи, за да се избегнат всякакви внушения за злоупотреби. Нашият кореспондент успя да се добере до копие от резултатите и ги публикуваме тук без редакционна намеса:

Както виждате, за президент бе класиран кандидат на управляващата партия, а втори е един от резервните им кандидати. На трета позиция, за цвят, бе избран един от новите претенденти за поста. Някой конспиратор би могъл да се усъмни в подобни резултати, но в България изборите винаги са били напълно демократични и честни и на подобни подривни теории не трябва да се дава гласност. Никой не е поискал касиране на резултатите, даже всички съперници ръкопляскаха и поздравяваха победителите, а накрая си направиха и обща снимка с правителството и назначените от него независими наблюдатели. Настана радост сред народа, която напълно заличи очакванията за лоша зима. Това се казва демокрация, другари!

Не пропускайте и албума със снимки от мястото на събитието: https://mtb-bg.com/gallery/101-serpentini-2022.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>