Предстоящи събития през октомври 2022 г.

Октомври вероятно ще е последният месец с плътна наситеност откъм МТБ събития през уикендите. При това някои от тях са особено интересни и/или забавни. Има и състезания, има и велотурове, и наблизо, и надалеч. Вижте какво съм добавил в календара на МТБ-БГ, но имайте предвид, че списъкът съвсем не е изчерпателен, а тепърва ще обявявам и курсове на Велоучилище МТБ-БГ.

Освен с избори, октомври за някои хора ще започне и с копаене в гората – не на гъби, а на пътеки, и не къде да е, а над Златица. Става дума за доброволческата акция Specialized Soil Searching във Велопарк Златица на 1 октомври.

А то е само полезна загрявка за следващия уикенд (8-9 октомври), когато там ще се разрази популярната приятелска сбирка Златица Байк Джамбуре, наситена с много каране и други „изтънчени“ забавления в тъмните часове на денонощието. По същото време любителите на най-техничните, спънати и криви пътеки ще могат отново да упражнят уменията си в рамките на уникалното състезание 101 серпентини над гр. Лъки, организирано от „Крива спица“. И ако това не е достатъчно, пак през този уикенд ще приключат и Българските детски серии по спускане с надпреварата „Деца на колела“ в Ловеч.

Реклама

Средата на месеца ще е не по-малко натоварена. На състезателния фронт любителите на ХС карането ще могат да се включат в едно от най-масовите състезания – Байк и рън за Чепън край Драгоман, а пък спускачите ще закриват сезона в Петрич с последния кръг от Българските даунхил серии. За тези, които не се надпреварват с часовника, но обичат да карат в хубави байкпаркове, Biking Tours организират специално каране в Словения от 13 до 17 октомври.

Интересните велотурове продължават и по-нататък с последното засега Перпендикулярче на Крива спица, кръстено „Изворите на Арда“ от 21 до 23 октомври. Наред с него Biking Tours организират каране в Огражден през същия уикенд, а ако искате нещо особено специално и далечно, може би не е късно да се запишете за програмата на Байкария в Кападокия от 21 чак до 29 октомври.

Има и състезание през този уикенд – това е варненският „Зелен маратон“ на велоклуб „Устрем“ на 23 октомври.

Biking Tours са на линия и в края на месеца с двудневно каране в Северозапада, в района около Белоградчик. За 29 октомври в календара на БФК е обявено и ХСМ състезание в Стара Загора, но за него все още няма допълнителна информация.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>