„Разказите на хижаря“ започва излъчване по „Нова нюз“ от 24 септември

Текст и снимки: Камен Котев

Помните ли ни? Ние сме тези, които искат да свържат планината и чудните и истории с вас. Подаваме ви ръка, за да ви заведем до уникални места. Да усетите чистотата на въздуха, да чуете песента на гората, да се разтопите в неповторимите гледки, да вкусите тайните гозби на хижарите. Ние сме „Разказите на хижаря“ –  https://mtb-bg.com/2022/03/29/new-media-projects-hut-story-and-limitless.

Вече сме на финалната права и от 24 септември ще може да ни гледате в ефира на „Нова нюз“, да четете репортажите ни тук, на страницата на МТБ-БГ, в списание 360 или да гледате всички епизоди по YouTube канала ни “Hut story – Разказите на хижаря“ – https://www.youtube.com/channel/UCPO4PdF2JWiSoZqPzZO44VQ.

Започваме пътешествието си от географския център на България и хижата, която е в непосредствена близост –„Узана“. И макар че снимахме през зимата, сега, когато най-после стартираме този проект, избрахме да я представим първа. Дори и не съвсем актуално за сезона, топлото посрещане там протяга ръка към края на лятото и е едно достойно начало на първия ни сезон.

Реклама

Къде ще отидем после? Иска ни се заедно да намерим и усетим неповторимия дух на планинските хора. Онези, които си готов да слушаш с отворена уста цяла нощ. И да желаеш да гребеш с шепи от мъдростта и простотата на живота, които споделят с теб. И да се завръщаш отново и отново. Приготвили сме ви едно завладяващо пътешествие, но искаме да чуем и вашите желания. И затова ви питаме: Коя е вашата любима хижа? Чии истории искате да чуете? Кои места бихте искали да посетите? Защо се връщате?  Какви са вашите вълнуващи преживявания ? Как се грижите за естествената среда? Какво вземате със себе си? Какво оставяте след себе си? Разкажете ни! Очакваме ви на страницата ни https://www.facebook.com/Hijarite. За да поемем на това пътешествие заедно.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ”


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>