Два нови и интересни проекта в българското медийно пространство

През последните дни бяха обявени два нови медийни проекта, които смятам, че биха представлявали интерес за читателите на МТБ-БГ. Единият е поредица от филми, наречена „Разказите на хижаря“, а другият е видео подкаст на Оги Начев, който ще се казва „LIMITLESS“ (в превод на български – „безгранично“).

Започвам с „Разказите на хижаря“, защото първо за него научих, срещайки случайно Камен Котев, който е един от хората в екипа, наред с още няколко „добри люде“, както би се изразил самият той. „Камбата“ е една от колоритните личности, които познавам, и съм сигурен, че е познат и на редовните читатели на МТБ-БГ – било като глас и китара край лагерните огньове, било като член на небезизвестния неформален клуб „Щуркур“, било като член на форума и дори като автор на няколко материала в сайта.

Та идеята на този проект лесно се предугажда още от името му – авторите са си поставили за цел чрез поредица от филми да разкажат на публиката за хижарския живот и за хората, които стопанисват някои от най-известните, уютни и популярни хижи в България. А също така и да дадат думата на хижарите, които да разкажат малка част от историите си (защото за целите със сигурност трудно би стигнало и времето, и питиетата, и мезетата!). Проектът е в началната си фаза на развитие – за момента може да харесате страницата му във Facebook, както и да се включите в първото онлайн събитие в събота от 11 ч, в което ще бъде представена не само идеята, но и една от хижите – „Малката юрта“. По-нататъшните планове включват и евентуално включване на филмите в програмата на един телевизионен канал, но това е нещо, за което към момента мога само да стискам палци и да пожелая на екипа успех!


Реклама

Другият нов проект е видео подкаста „LIMITLESS“ на Оги Начев. Трябва ли да представям Оги Начев? Съмнявам се, но за всеки случай ето няколко думи и за него: Оги е свързан с екстремните спортове поне от 20 години – практикува някои от тях; отразявал е повечето като водещ на телевизионно предаване; конкретно МТБ публиката го е чувала и като водещ на някои от състезанията по спускане в последните години. И това е само на повърхността, защото Оги се е занимавал и се занимава с още десетки неща в тази сфера – аз лично съм имал вземане-даване с него и в ролите му на презентатор, продуцент, маркетинг мениджър и други. Така че Оги познава почти всеки в областта на екстремните спортове и почти всеки познава Оги.

А какво ще представя в своя нов подкаст? Разберете от самия него:

„Целта ми е да вдъхновя повече хора да излязат сред природата, да започнат да спортуват и да ги запозная с културата и добавената стойност на този начин на живот. Ще се срещна с атлети и професионалисти, на които се възхищавам и които вярвам, че са едни от светилата в тяхната сфера. Ще говорим за постиженията, психологията и калкулацията на уравнението на риска, без цензура.“

LIMITLESS започва през месец април, така че очаквайте първия епизод съвсем скоро: https://www.facebook.com/Limitless.Video.Podcast/.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>