Предстоящи събития през август 2022 г.

В България месец август традиционно е отпускарски и беше време, когато в него почти не се провеждаха състезания и най-много да имаше някое туристическо МТБ събитие, което да конкурира морската почивка на нашего брата. В последните години обаче наситеността в календара не оставя шанс за подобни празнини и в момента по натовареност осмият месец на годината не се различава съществено от останалите в активния сезон. Вижте какво съм добавил в календара на МТБ-БГ за август – както винаги с уговорката, че не претендирам по никакъв начин за изчерпателност:

Първата седмица може би е най-подходяща за море, защото… в нея няма нито едно събитие. Е, всъщност аз самият може би ще обявя курсове на Велоучилище МТБ-БГ за 6 и 7 август, но в момента мисля къде и какви да бъдат. Във всеки случай не са ми попадали за тези дати нито състезания, нито някакви организирани карания.

Затова пък на 13-14 август се очаква Витоша да бъде домакин на третия кръг от Българските ендуро серии. Трябваше да е четвърти, но състезанието в Банско в средата на юли отпадна. В същия уикенд е планирано и едно приятно и красиво каране на Biking Tours в района между Юндола и яз. Белмекен.

Веднага след това, от 15 до 21 август Нено Делирадев поема на 7-дневно каране в Родопите – един по-различен формат за велотур, който не е за всеки, но пък всеки любител на приключенията може да се преживее незабравими моменти, ако се включи в него. 

Реклама

Като цяло уикендът 20-21 август се очертава като изключително натоварен, особено откъм интересни велотурове. Отново Biking Tours ще са на линия в Родопите с обиколка около три от най-красивите язовири там – Голям Беглик, Широка поляна и Доспат от 19 до 21 август. „Крива спица“ готвят за същите дати поредното си Перпендикулярче, наречено „Водно конче“ в района между Нареченски бани и Рожен. А пък Байкария се канят да покорят северозападния дял на Рила с карането „Великият Рилски Escape“.

В този трети уикенд на месеца ще има и състезание по спускане в Ботевград, втори кръг от Българските даунхил серии. Подробностите все още не са обявени, но скоро сигурно ще се появят. Друга състезателна проява на 21 август, за която информацията вече е публикувана, е самоковското ХС състезание Rado XCR, което този път ще е с начална и крайна точка при хижа „Шумнатица“.

В последната десетдневка на месеца любителите на приключения зад граница ще могат да се включат и в карането на един нов организатор (AdventureVan) в Черна гора – от 21 до 27 август. Ако ви изкушава тази идея обаче, побързайте, защото срокът за записване е до 6 август, а и местата са ограничени!

В последния уикенд на месеца отново има предложение от Родопите, само че състезателно – поредно издание на „Чепеларски търкала“. На 28 август в Казанлък е планирано и ХСМ състезание Купа „Община Казанлък“.

Сигурно ще се появят и други предложения, но както виждате, тези също не са малко!


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>