Пловдив приема квалификационен кръг за Световните ендуро серии през уикенда

Днес започва второто поредно издание на „Пловдив ендуро“, което тази година освен кръг от Българските ендуро серии ще бъде също Държавен личен и отборен шампионат към Българска Федерация Колоездене и квалификационен кръг от Световните ендуро серии!

В състезанието ще се включат някои от най-добрите родни планински колоездачи, както и чуждестранни състезатели от САЩ, Германия, Италия, Австрия и Гърция.  Победителите в състезанието ще получат точки за ранглистата на Световните ендуро серии (Enduro World Series) и Международния колоездачен съюз (UCI).

Трасетата, по които ще се проведе състезанието, са разпръснати в околията на Пловдив в района на Куклен, Брестник и Гълъбово, като са много разнообразни, включват множество стръмни отсечки, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия.

 „Пловдив ендуро“ 2022 ще включва 4 специални етапа с обща дължина над 12 км, по които ще се засича време, и още 25 км трансферни етапи, по които състезателите ще трябва да се  придвижват на самоход, за да стигнат до стартовете.

Реклама

Организатори са смолянският клуб „Райдърс Юнайтед“ заедно с местния клуб от Пловдив – „Крива спица“.  Събитието се провежда с подкрепата на Българска Федерация Колоездене, Министерство на младежта и спорта, ДЗИ, Ред Бул България, QuinBite и др.

Ендуро дисциплината е една от най-интересните и бързо развиващите се в световен мащаб, а България предлага отлични условия за практикуването ѝ. „Надяваме се да можем да сме домакини на все по-големи подобни форуми занапред и да показваме прекрасните условия, с които разполагаме на все повече хора от всички краища на света“, споделят организаторите.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>