Българското участие в третия кръг от iXS European Downhill Cup в Земеринг, Австрия

През изминалия първи уикенд на юни в австрийския курорт Земеринг се проведе третото състезание от сериите iXS European Downhill Cup 2022, в което отново взеха участие няколко български участници. Интересът към събитието бе голям и сред участниците личаха и някои от големите имена в Световната купа като Давид Тръмер и Валентина Хол – това е, защото в събота квалификацията играеше ролята и на национален шампионат за австрийските състезатели. Споменатите атлети дадоха най-добри времена в това спускане и защитиха националните си титли, след което отстъпиха шоуто на останалите участници в неделя. Репортаж от събитието (на англ. език) може да прочетете тук: https://www.ixsdownhillcup.com/en/Neissl-and-Introzzi-win-in-Semmering.

За българите надпреварата не премина много добре, а най-зле се развиха нещата за Деница Тошева, която извади рамото си в събота и това не само я лиши от пореден подиум, но ще изисква и бързо възстановяване в разгара на сезона, за да може отново да е на линия за следващи важни състезания.

Снимка: Rick Schubert/iXS European Downhill Cup

В основната мъжка категория Стивиан Гатев не успя да се класира за супер финала (първите 30) и остана на 75 място в „малкия финал“. Причина за това е най-вече едно падане на тренировките в събота, заради което Стиви дори се е чудел дали изобщо да стартира в неделя, но все пак е преборил болката в крака и е карал.

Снимка: Rick Schubert/iXS European Downhill Cup

При младежите до 19 години Димитър Мазнейков завърши на 24 позиция, записвайки и най-добро време сред българите, а Велин Дойчев остана на 39 място.

В категорията Pro U17 Божидар Илиев е на 19 място, а Роберто Василев е три позиции след него, т.е. и двамата са в средата на класирането.

Следващият кръг е чак в Норвегия, което е доста далеч от нас и не съм сигурен дали ще има българска група, но да видим…

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>