Предстоящи събития през юни 2022 г.

За стотици, дори хиляди планински колоездачи юни е месецът, в който е Обиколката на Витоша. Освен това най-многолюдно състезание обаче, в календара на МТБ-БГ има още доста други събития, при това без да имам никакви претенции за изчерпателност, защото каквото съм видял и добавил, толкова може и да съм пропуснал. Във всеки случай ето един бърз преглед на предстоящите мероприятия:

Месецът ще започне със силен състезателен уикенд, включващ поне две прояви – „Огнените пътеки на Странджа“ с начало и край в гр. Царево на 4 юни и „Лудогорски маратон“ в м. Пчелина край Разград на 5 юни. През същите почивни дни в Белоградчик ще се проведе и фестивал на виното и колоезденето, който звучи доста интересно за по-лежерно настроените колоездачи.

Вторият уикенд на юли ще включва две детски състезания. В Габрово на 12 юни за шести път ще се проведе „Аз карам с каска“, организирано от „Ники Байк“ и приятели, а в гр. Шипка ще е третият кръг от Българските детски серии по спускане, който е Национален шампионат за деца в тази дисциплина. В Сливен пък за първи път ще има ХСМ състезание и то ще е Държавен личен и отборен шампионат в дисциплината.

Реклама

Както стана ясно, „Обиколката на Витоша“ отново ще събере стотици запалени колоездачи на 18-19 юни, а седмица по-късно, в последния уикенд на месеца, в Шумен ще се проведе за пореден път състезанието „Шуменско плато“.

Разбира се, освен състезанията, ще има и много туристически карания. Макар че все още не ми е останало време да въведа събитията на Biking Tours в календара, редовните читатели вероятно са ги видяли тук: https://mtb-bg.com/2022/03/17/biking-tours-calendar-2022-part1. На 11-12 юни ще се проведе „Родопската идилия“, следва детски лагер в хижа „Бунтовна“ (20-24 юни) и за силен завършек на месеца каране по пътеките около Смолян и Пампорово (25-26 юни). „Байкария“ и „Крива спица“ също ще се отчетат с по-едно каране – „Косовските пътеки“ от 17 до 19 юни и Перпендикулярче „Без Лет“ на 24-26 юни.

Ще има и някой друг курс на Велоучилище МТБ-БГ, Bike Ventures вероятно също ще организират някой интересен уикенд, но това са карания, които тепърва ще бъдат обявявани.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>