Предстоящи събития през май 2022 г.

Тези дни добавих поредната порция събития в календара на МТБ-БГ (разбира се, без никакви претенции за изчерпателност!) и това ме подсети, че няма да е лошо да направя едно обобщение какво предстои през един от най-натоварените с мероприятия и почивни дни месеци.

Започвайки от предстоящия уикенд, който е граничен между месеците април и май, на 30 април в Царево ще се проведе за пети път състезанието „Предизвикай Странджа“.

На същата дата започват още няколко събития. Едно от тях е с продължителност цели девет дни в един от най-красивите ридове на Родопите. Досещате се, че става дума са Седмицата на планинското колоездене в Алабак.

Пак в тази необятна планина е и „Родопски шедьовър Могилица“ – от 30 април до 2 май. Събитията на Biking Tours все още не съм успял да заредя в календара, поради простата причина, че бяха обявени много на брой и наведнъж, но пък можете да ги видите изброени в тази статия: https://mtb-bg.com/2022/03/17/biking-tours-calendar-2022-part1. Разбира се, запазвам си правото да ги добавя, щом намеря време, а също така припомням и следващите майски велотурове с Нено Делирадев: традиционната обиколка в Странджа от 6 до 8 май и средиземноморската Обиколка на Ситония от 21 до 24 май.

На 1 май ще се проведе и състезанието Тетевен Kids DH 2022 – първи кръг от Българските детски серии по спускане и със специалното участие на Изабела Янкова, чиито баща е един от основните организатори на събитието.

Реклама

В средата на месеца край Севлиево за пръв път ще се проведе ХСО състезание. То е кръстено „ХСО Полигона“, защото трасето е разгърнато върху световноизвестния полигон за мотокрос при с. Горна Росица. Събитието е организирано от местния клуб „Хоталич-Севлиево“ и е част от календара на БФК.

През почивните дни от 21 до 24 май „Крива спица“ ще имат силно включване с Перпендикулярчето „Дяволски потайности“, в което може да се насладите на някои от най-хубавите пътеки и места в Източните Родопи, по-конкретно в района около с. Ардино.

След поредните промени в календара на БФК и Българските колоездачни серии, състезанията в Петрич по спускане за деца (втори кръг от Българските детски серии) и по ендуро (първи кръг от Българските ендуро серии) също бяха пренасрочени в периода 20-22 май.

На 24 май е и благотворителното събитие „Мургаш за Мургаш“, организирано от велоклуб „Мамут“ с цел подпомагане на хижа „Мургаш“.

В края на месеца (27-29 май) ще се проведе едно от най-популярните състезания в страната – „Спици и бодли“ в околностите на Казанлък. За същите дати е обявено и едно интересно каране на Байкария в Стара планина и Розовата долина, кръстено „Исполин, Триглав, череши и рози“. И пак тогава, на 28 май, ще се проведе и „Велообиколка на Северозапада“ 2022 – шосейно каране с туристически характер, но и с някои състезателни елементи.

Както казах и в началото, възможно е да има доста пропуски в календара на МТБ-БГ, но това са събитията, за които е достигнала информация до мен.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>