Нови и интересни продукти: курбели 5DEV Trail/Enduro

Първото, което ми направи впечатление при тези курбели на 5DEV, е външният вид. След това видях и цената (500 щатски долара), която също би била достатъчен повод за обсъждане…

Все пак ще наблегна на конструкцията и характеристиките им. Фрезовани от алуминиева сплав 7075, курбелите на 5DEV се различават видимо от повечето си конкуренти. Целта е ясна – постигане на приемливо тегло, но и на максимална здравина. Може да монтирате тези курбели на АМ/ендуро или дори на DH велосипед, без да се притеснявате дали ще издържат.

Реклама

Впрочем едно от най-големите предимства на избрания метод за производство е бързината. 5DEV могат да направят една партида за дни, а не за месеци.

Друг плюс е възможността за многобройни размери, тъй като тя не е обвързана с големи производствени серии. 5DEV Trail/Enduro се предлагат в дължини от 155 до 175 мм, а също и с два възможни диаметъра на оста – 29 мм (съвместими със Sram DUB) или 30 мм. Предният венец е с директен монтаж и ползва стандарта на Sram. Налични са в два цвята.

Курбелите се произвеждат в Сан Диего, Калифорния (което донякъде обяснява и цената им) и са подкрепени с 5 години гаранция.

Освен тях, 5DEV правят и интересна лапа, фрезована от титанова сплав, с цена 400 долара, както и други продукти, които можете да разгледате в сайта им: https://ride5dev.com/.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>