Деница Тошева с подиум в първия кръг на iXS European Downhill Cup 2022 в Хърватия

В първия уикенд на април в Лошин, Хърватия бе дадено началото и на европейските серии по спускане на iXS. Няколко български състезатели взеха участие в състезанието, а Деница Тошева се пребори за трето място в категорията Pro U19 female. Дали пък това няма да е следващата българска, която ще виждаме все по често на международни подиуми? Дано, дано!

Стивиан Гатев успя да се класира за супер финала (топ 30) при мъже елит, но за жалост завърши на последната позиция в тази категория. Доколкото се разбира от негова публикация във Facebook, причина за това са технически проблеми, каквито е имал и в квалификацията.

Челната тройка в тази най-силна категория включваше Лука Бергинц, Зимон Маурер и Юре Жабьек.

Другите български участници бяха в младежките категории. В Pro U19 male Димитър Мазнейков и Велин Дойчев завършиха на 16 и 17 място, а в Pro U17 male Роберто Василев заема осма позиция, като негово е и най-доброто време сред всички българи. По към края на класирането в същата група са Божидар Илиев, Борислав Цачев и Димитър Джупаров.

Реклама

Пълното класиране може да видите тук: https://www.ixsdownhillcup.com/media/85781.pdf.

Репортаж от състезанието на английски език може да прочетете тук: https://www.ixsdownhillcup.com/en/Mediterranean-flair-race-action.

Силно българско присъствие има и в тази култова снимка:

Снимки: Rick Schubert / https://www.ixsdownhillcup.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>