Спици и бодли 2022 ще бъде на 28-29 май

В края на месец май гр. Казанлък за пореден път ще бъде домакин на едно от най-популярните пролетни ХС състезания – „Спици и бодли“, организирано от Софийски планински клуб. Освен същинските стартове, събитието включва и множество допълнителни занимания и възможности за прекарване на времето по приятен и забавен начин. Записването вече е отворено на адрес: https://spici.spk.bg/.

Ето и първата солидна порция информация от организаторите:

ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИЕ!



Нашият преливащ от вълнение екип от доброволци няма търпение да ви съобщи, че регистрацията за „Спици и бодли“ 2022 е официално отворена!


Стартът на състезанието по планинско бягане и колоездене ще бъде на 29.05 (неделя) на добре познатото ви място (Художествената гимназия в гр. Казанлък), а оттам трасетата за бегачи, колоездачи и дуатлонисти водят право към планината!

Ще ви очакваме още в петък вечер (27.05), когато ще започнем с организирането на палатков лагер, приятна музика и пивка бира.

За съботния ден (28.05) сме предвидили музикална сцена и възможност да изпитате от първа ръка преживявания като акро-йога, слаклайн и други, да се полюшкате в хамачната градина на Айляк Хамак, да изпробвате конна езда и куп други активности на открито и при спазване на всички мерки.

В следобедните часове ще се проведе детското ни XCO състезание за деца до 12-годишна възраст „Малки спици“. Трасето ще бъде в близост до старт/финала на голямото състезание и ще бъде организирано под формата на обиколки. Състезанието е безплатно за всички деца, а записването ще става на място в съботния ден. Скоро ще споделим повече подробности.

И ако дотук програмата не ви се струва достатъчно наситена, в събота от 13:00 ч до 19:00 ч. ще се проведе практическо обучение по техника на каране на планински велосипед (с акцент върху спускането) с нашия приятел Любо Ботушаров от MTB-BG.com. Обучението е подходящо за начинаещи и средно напреднали и ще бъде в 3 групи (от 13:00 / 15:00 / 17:00 ч.) с лимит от 10 участника в група. Повече информация относно обучението и записването – bit.ly/spici-training

Реклама

Тази година взехме важното решение да променим цените на билетите. Основна причина за това, отвъд увеличението на цените на всякакви стоки и консумативи, необходими за провеждането, е нашето желание за постоянно подобрение на условията и качеството на всички аспекти на събитието. Очаквайте съвсем скоро да обявим какви подобрения предвиждаме тази година! Всички приходи от „Спици и бодли“ се оползотворяват в полза на самото събитие и на доброволческите инициативи на Софийски планински клуб, които можете да разгледате тук: https://spk.bg/initiatives/. Нашата дейност като организатори и доброволци продължава да бъде напълно безвъзмездна!

Ранно записване – 33 лв. (важи за първите 50 билета или до края на февруари (28.02.2022).
За да се възползвате от тази опция, въведете промокод EARLYBIRD)
Стандартен билет (колоездене, бягане и дуатлон) – 45 лв.
Групов билет за 5 човека – 180 лв.
Щафетно бягане – 70 лв.
Юноши до 18 г. – 10 лв.
Билет на място – 60 лв.
Обучение MTB с Любо Ботушаров – 15 лв.

5% от цената на всеки билет ще бъде дарена за благотворителност на Фондация Ела и Ти – Ela I Ti Foundation
В ЦЕНАТА НА БИЛЕТА Е ВКЛЮЧЕНА ЗАСТРАХОВКА ЗА ДЕНЯ НА СЪСТЕЗАНИЕТО – 29 МАЙ.

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО И ЗАКУПУВАНЕ НА БИЛЕТИ – www.spici.spk.bg

СЛЕДЕТЕ И СТРАНИЦАТА НА СЪБИТИЕТО ВЪВ FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/1270370550121202/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

2 Responses to “Спици и бодли 2022 ще бъде на 28-29 май”

  1. Здравейте. Искам да се запиша за състезанието, но тъй като няма да карам с някой от родителите си, разбрах че е нужен документ от родителите ми , с който се разрешава да карам с друг човек. Въпроса ми е: можем ли да изкараме такъв документ от интернет ,който родителите ми да подпишат. Ако да ще може ли да ми изпратите линк на документа. Благодаря!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>