Дни на предизвикателствата 2022 ще е в кино „Люмиер“ от 29 до 31 март

Шест филмови премиери, четирима френски гости и нова локация в Дни на предизвикателствата 2022

След две дълги години непланирана пауза „Дни на предизвикателствата“ се завръщат! Фестивалът за екстремни спортове, туризъм и активен начин на живот ще се проведе за 16-и път между 29 и 31 март, този път в кино „Люмиер“. Билетите за събитието са вече в продажба ексклузивно в магазини “Стената” и онлайн тук: https://bit.ly/34y3GEm.

Едно от най-утвърдените и най-обичаните събития сред outdoor общността, съчетаващо приключенско кино, презентации и интерактивни работилници, в настоящото си издание ще предложи цели 6 филмови премиери, четирима специални гости от Франция, практическа сесия от Академия Първа помощ и още много . Добре познатият и на българските катерачи Антоан Льо Менестрел, име от световна величина, ще видим не само на живо и на екран с филма ESCALADE LIBEREE , но и в действие – като главно действащо лице в един изключително атрактивен спектакъл в градска среда. Подробностите – допълнително. Освен него очакваме режисьора и журналист Кристоф Райлат, филмовия продуцент Лус Харди и алпиниста-режисьор Бертран Делапиер, които ще представят свои премиерни за България заглавия.

Централно място в програмата на тазгодишните “Дни на предизвикателствата” заема хитовият The Alpinist от 2020 г. на режисьора Питър Мортимър – незабравим документален филм за свободолюбивия канадски катерач Марк-Андре Льоклерк, изживял живота си пълноценно, отдаден на екстремните опасности на свободното соло. Премиерно ще можем да гледаме и LISTE: EVERYTHING OR NOTHING – феноменален филм от 2021 г.  за  екстремни ски в Перу, Хималаите и Каракорум c Джеръми Хайц.

За радост на любителите на зимните спортове на голям екран ще бъде показан SOLVING FOR Z: A CALCULUS OF RISK  – изключителен ски филм за риска, за загубените приятели и смисъла. Ще видим и ски класиката  All I Can, както и красивата снежна ода на Виктор Троянов “Зима”, обръщаща внимание върху сериозността на климатичните промени. Все по-бързо увеличаващата се общност на ултрамаратонците ще може да види годишните обзори на най-атрактивните състезания у нас – триатлонът „Лъвско сърце“, емблематичните „Пирин Ултра“ и „Дунав Ултра“, „Байк и рън за Чепън“. Феновете на парапланеризма ще се насладят на Весо Овчаров в Намибия Checkpoint South Africa, а за колоездачите е отредена приятна порция екстремизъм с CHASING THE YETI в Бутан и Red Bull Bike The Balkan по билото на Стара планина.

Две дългоочаквани презентации блестят в програмата на 16-ите Дни на предизвикателствата: Стефан и Максим Иванови ще представят на сцената своята епична експедиция “Неверест”, в която със самоделна гребна лодка преминават Атлантическия океан и с която записват цели два рекорда “Гинес”. Феновете на катеренето пък ще затаят дъх с  Иво Нинов – Германеца, който е подготвил вълнуващ разказ за живота си през последните 30 години – пътешествия от Амазония до Хималаите за  катерене, wing suite летене, BASE jumping, парапланеризъм, сърф, кайт сърф, изкачване на девствени кули и стени на 5 континента.

Реклама

И още едно премиерно заглавие LES HEURES SUSPENDUES, в което катерене и философия се срещат по един неповторим артистичен начин, а в ролите са френската звезда в катеренето Стефани Боде и френският философ и пътешественик Силвен Тейсон.

Официални партньори на 16-ите Дни на предизвикателствата през 2022 г. са Френски културен институт, Nissan България и Walltopia.

Програмата може да бъде разгледана на www.predizvikatelstva.com. Съдържанието й непрекъснато се обогатява – актуална информация ще бъде споделяна в социалните профили на събитието.

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata

Официално събитие: https://www.facebook.com/events/3090352457887810

Инстаграм: https://www.instagram.com/predizvikatelstvacom


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Оставете отговор

XHTML: Можете да използвате следните маркери: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>