Гамата велосипеди Cube Aim с фейслифт за сезон 2022

Текст и снимки: Байк Център

Един от най-продаваните велосипеди в България, а именно Cube Aim, получи обновление за сезон 2022 и, както може да се очаква от немския производител, промените носят още по-приятни цветове и практични нововъведения. Всъщност фейслифт получи цялата моделна гама CMPT, което е съкращение на серията Competiton, която включва Aim, Analog, Attention и Acid (включително всички техни разновидности на рамките). По-наблюдателните знаят, че всички те са базирани на една платформа (въпросната CMPT) и се различават основно цветово и по окомплектовката.

Да се ориентирате във всичко това обаче е доста лесно, тъй като в тази серия водеща е цената – колкото е по-висока тя, толкова по-добри компоненти притежава велосипедът, пък вече цветово и като размер изборът е изцяло ваш. За щастие, Cube отново са се постарали той да е гигантски и със сигурност и най-претенциозните ще могат да намерят своя байк. В тази статия ще ви представим началния клас на CMPT, а именно гамата Aim, която включва моделите Aim, Aim Pro, Aim Race, Aim EX, Aim SL и съответно техните варианти с калници ALLROAD, които обаче няма да разглеждаме в детайли.

И така – какво да очакваме от Aim за новия сезон? Отговорът е нови цветове, нов дизайн на рамката с подобрена геометрия и Size-split система, нова окомплектовка, но и старото добре познато немско качество.

За кого са подходящи велосипедите от серията Aim? За всеки начинаещ, напредващ или средно напреднал в планинското колоездене, който се цели в добро съотношение качество и цена. Винаги тази начална серия на Cube е била известна именно с това, че предлага всичко нужно да се впуснеш в дебрите на планината и то на една разумна цена. Cube, като най-големия производител в Европа, успява с голямо количество да свали цените до разумни граници, така че да предложи напълно готов за пътеките велосипед на цена от 999 лв.

Aim

Това е AIM – наличен с 27.5-цолови гуми за размер на рамката 14 и 16 инча, както и с 29-ки за размерите на рамката от 18, 20 и 22 инча. Приключенията в планината започват с велосипед, на който може да разчитате; придружител, с който да преминете безпроблемно през всеки камък или корен, независимо от маршрута ви. Cube са разработили Aim, използвайки опита си в изграждането на алуминиеви рамки, за да създадат комфортен байк, с който да боравите интуитивно и безопасно. В новия модел от 2022 виждаме усъвършенстван дизайн на рамката, така че монтирането на калници и багажник да е по-бързо, по-лесно и по-сигурно, а надеждните компоненти са допълнени с амортисьорна вилка Suntour и механични дискови спирачки Tektro. Резултатът е велосипед, който наистина ще ви вдъхнови да изследвате много нови места на две гуми.

ВЕЛОСИПЕД 29 CUBE AIM GRN MOSS

ВЕЛОСИПЕД 29 CUBE AIM BLK BLU


Aim Pro

За всички амбициозни пътешественици, търсещи велосипед, можем категорично да заявим, че търсенето приключи – тук е Cube Aim Pro! Достъпен велосипед с възможности, достатъчни да задоволите офроуд страстите си. Комбинирайки лека, здрава и гъвкава рамка с надеждни компоненти, включващи Tektro хидравлични дискови спирачки и комфортна Suntour амортисьорна вилка, този велосипед е идеалният вариант за разглеждане на по-далечни места, когато сте извън пътя. Рамката е усъвършенствана и прави монтирането на багажник и калници по-бързо и надеждно, а пътят на по-дълги разстояния по-лек. Нека приключенията да започнат сега!

ВЕЛОСИПЕД 29 CUBE AIM PRO OLIVE ORN

ВЕЛОСИПЕД 29 CUBE AIM PRO GRY YELL


Aim Race

Когато желаете да постигате по-високи резултати в планинското колоездене, ви трябва велосипед, който да е способен да изпълни задачата. Тук идва Cube Aim Race – надежден и добре оборудван спътник, който няма да ви разочарова, дори когато вашите умения и увереност растат. Тазгодишният модел е с реконструирана рамка, с възможност за по-лесно и надеждно монтиране на багажник и калници, което прави карането в делничен ден или на по-дълъг тур по-достъпно. Амортисьорна вилка Suntour с дистанционно заключване, мощни хидравлични дискови спирачки Shimano и 2×8 степенна скоростна система са част от екстрите на модела. Изберете Cube Aim Race и няма да останете разочаровани!

ВЕЛОСИПЕД 29 CUBE AIM RACE SIL ORN

ВЕЛОСИПЕД 29 CUBE AIM RACE BLK AZURE


Aim EX

Когато дойде моментът за истинското офроуд каране, ще искате велосипед, който няма да ви подведе. Ето защо за чисто новия Aim EX започнахме с изключително надеждните, широкообхватни предавки Deore 1×10 на Shimano. В съчетание със способността за обиране на неравностите на 100 мм вилка XCM на Suntour (с дистанционно заключване) и здраво зацепващите по пътеката 2,25-инчови гуми, това е вашата гаранция, че винаги ще имате подходящ байк за всяко предизвикателство на една ръка разстояние. Силните хидравлични дискови спирачки Shimano, нашата универсална система SizeSplit и рамката с готовност за поставяне на понижаващ кол са черешката на тортата. Къде ще ви отведе пътеката този път?

ВЕЛОСИПЕД 29 CUBE AIM EX DESERT BLK

ВЕЛОСИПЕД 29 CUBE AIM EX GRY RED


Aim SL

Със своята висококачествена, лека и лесна за управление рамка и комбинация от надеждни компоненти, Cube Aim SL е идеалният избор за амбициозни любители на планинското колоездене, желаещи да разширят хоризонтите си. 2×9-степенната скоростна система на Shimano ще ви помогне да се справите с изкачванията, с хидравличните дискови спирачки контролирате перфектно скоростта надолу, а благодарение на амортисьорната вилка Suntour с дистанционно заключване се движите гладко напред. Това е всичко, от което се нуждаете, за да подобрявате уменията си по пътеките, а Size Split системата на Cube гарантира, че ще откриете подходящия за вас размер.

ВЕЛОСИПЕД 29 CUBE AIM SL GRY BLU RED

ВЕЛОСИПЕД 29 CUBE AIM SL GRPH METAL


Още информация за моделите AIM през 2022 година може да намерите тук: https://www.bikecenter.bg/news/gamata-velosipedi-cube-aim-s-novi-popalneniya-za-sezon-2022.

4 Responses to “Гамата велосипеди Cube Aim с фейслифт за сезон 2022”

  1. Милан Миланов

    Здравейте, тези публикации за велосипеди Cube много дразнят. От година в България почти няма налични. Бъдете здрави!

  2. Admin

    Здравейте, съжалявам, че сте се подразнили, но както вероятно сте забелязали, тази статия е в търговската рубрика „На пазар“, т.е. такива статии се публикуват срещу заплащане и по инициатива на търговците и тогава, когато те преценят и с оглед на тяхната маркетингова стратегия. Така че в случая аз не мога да направя кой знае какво…

    • Стамат

      Жалко, че няма детайли за геометриата и компонентите.
      Aim SL е с Rockshox вилка, не с Suntour.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>