Витоша приема четвърти кръг от ендуро сериите праз уикенда

На 21-22 август в „домашната“ за софиянци планина ще се проведе седмото поредно издание на събитието Home Mountain Enduro 2021.  Над 60 колоездачи от цяла България, както и няколко представители на съседна Гърция, са заявили участието си в състезанието до момента.

Събитието е 4 кръг от Българските ендуро серии, част е от календара на Столична община и се провежда с подкрепата на Фондация „София – европейска столица на спорта“.

Ендуро дисциплината е една от най-интересните и бързоразвиващите се, както в България, така и в световен мащаб. Състезанията представляват спускане по няколко отделни отсечки, по които се засича време, а победител става този с най-добро общо време от всички специални етапи.

Съботния ден на 21.08 е отреден на запознаване с маршрутите и тренировки, а в неделя на 22.08, ще се проведат финалите. Награждаването на победителите ще бъде към 17 часа на сцената в квартал Бояна.

Състезанието ще се проведе по 4 избрани пътеки на Витоша – от хижа „Планинарска песен“ към Златните Мостове, от хижа „Червената шапчица“ към с.Владая и две от района на Копитото към Княжево и Бояна.

Общата дължина на специалните етапи е над 14 км, а освен по отсечките, по които се засича време, участниците в състезанието ще трябва да преминат и през над 15 км трансферни отсечки от финалите към стартовете на етапите.

Реклама

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в общо 5 отделни категории – юноши, жени, мъже елит, мъже мастър 35+ и мъже мастър 45+, а за всички победители има подготвен паричен и предметен награден фонд.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>