Три пъти по Ком-Емине с Илко Илиев

Този филм разказва за трите рекорда на Илко Илиев по Ком-Емине. За приятелството, за амбициите, упоритостта и предизвикателствата на планинското колоездене.

Продуцент на филма е спортен клуб „Вертикален свят“, които са и основна част от екипа на Илко в преодоляването на това нечовешко предизвикателство. Благодаря им за разрешението да го споделя и с аудиторията на МТБ-БГ.

Ако се върна към онези летни дни през 2017 година, беше наистина нереално как Илко и Боби (Борислав Йорданов) си разменяха буквално през 1-2 седмици рекордите по маршрута. Третият опит на Илко (2018 г.) и резултатът от него (преминаване за 70 часа и 4 минути) звучеше и все още звучи като научна фантастика. Но най-интересното е, че в този филм се виждат много неща зад кадър, много планове, които не са се сбъднали и които показват, че колкото и невероятно да е, има мегдан за още по-бързо преминаване, може би…

Можете да си припомните някои от моментите и емоциите и чрез Facebook страницата Balkan Trek, която е посветена на предизвикателството на Илко.

Не зная дали моментът на представянето е избран нарочно, или по чиста случайност това се случва само няколко дни преди старта на многоетапния маратон Red Bull Bike The Balkan, но със сигурност филмът може да послужи като вдъхновение за участниците в предстоящото състезание, а и за всеки, който по един или друг начин е под влиянието на идеята и легендата Ком-Емине.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>