Предстоящи курсове на Велоучилище МТБ-БГ до 10 август 2021

След кратка лятна почивка от колелото, през следващите дни планирам няколко различни курса на Велоучилище МТБ-БГ. Ето обобщена информация за тях и връзки към повече подробности:

Започваме в петък, 6 август, с нещо съвсем ново – „Ден на майстора: скални препятствия“. Това ще е кратък специализиран курс, посветен на конкретен тип терен/препятствия по пътеките – малки скали и скални прагове. Курсът е отворен за записване за всички нива, но е подходящ най-вече за ниво напредващи – за хора, които вече карат редовно по пресечен терен, но изпитват затруднения конкретно на скали, прагове и други подобни препятствия. За начинаещи също ще се намерят по-лесни неща за упражняване. За напреднали теренът едва ли ще представлява проблем, така че за тях обучението по-скоро ще е излишно. Допустимо е и участие на деца между 10 и 14 години, ако са придружени от родител. Над 15 г. може и без придружител. Като цяло курсът няма да е структуриран като програма, а ще е във формат „всеки упражнява каквото може и каквото иска“, а аз ще давам на всеки конкретни напътствия и съвети за съответните препятствия.

Мястото за упражнения ще е един открит склон над с. Сеславци, който е осеян с множество скали – по него ще упражняваме преминаване на конкретни видове препятствия по различни начини – чрез газене, чрез прескачане и т.н.

Ще го проведа в петък сутринта, докато времето е по-хладно и преди да са се развили условия за дъжд. Аз ще бъда на мястото от 8:00 до 11:00 ч. Хубаво е всички да бъдем заедно за началото, а пък после който бърза, може да си тръгне и по-рано.

Подробностите са тук: https://mtb-bg.com/event/seslavtsi-rocks-6august2021
(Моля, обърнете внимание на предупреждението за възможно наличие на радиация в района и преценете дали това ви притеснява!)


В събота, 7 август, продължаваме със специализирана тематика – този път серпентини в курса „Люлинска засуканица“. Досега повечето издания на този курс бяха в делнични дни, така че сега всеки, който е свободен само през уикендите, ще може (ако не е на море или някъде другаде) да се включи и да усъвършенства уменията си на такъв тип завои. Прогнозите за дъжд в петък следобед са изцяло в наш полза, тъй като ако пътеката е влажна, сцеплението е по-добро.

Подробностите са тук: https://mtb-bg.com/event/lyulin-switchbacks-7august-2021


В неделя, 8 август, ще наблягаме и на серпентини, и на други умения в рамките на общ курс за напредващи и напреднали по пътеката от хижа „Червената шапчица“ към Владая.

Подробностите са тук: https://mtb-bg.com/event/red-hood-8august-2021


Реклама

В понеделник привечер, 9 август, в Борисовата градина ще направя отново курс „Първи стъпки в планинското колоездене за деца“ в Борисовата градина, при Езерото с лилиите – за деца на възраст от 6 до 12 години, като е задължително и присъствието на родител. Това обучение е с продължителност 2-3 часа и има за цел да запознае най-малките любители на маунтин байка с основните техники и умения за каране на велосипед по пресечен терен. Това обаче не означава, че карането ще е изцяло по такъв – ще има и важни упражнения на асфалт като по-бърз и безопасен начин за усвояване на някои от уменията. Курсът е подходящ за деца, които все още имат минимален опит в карането по пресечен терен и не са идвали досега на курс по планинско колоездене. Тези условия са важни, за да не им бъде скучно. Разбира се, ако детето е идвало вече на този курс, но родителите му преценят, че повторно посещение няма да му бъде скучно или излишно, могат да го запишат отново. За деца, които вече скачат, карат редовно в планината, участват в състезания и т.н. това обучение ще е твърде елементарно.

Подробностите са тук: https://mtb-bg.com/event/first-mtb-steps-for-kids-9august-2021/


Във вторник, 10 август, ако има желаещи, може да покараме в байкпарк Боровец. Курсът е в делничен ден, защото тогава по трасетата е по-спокойно и условията са подходящи за обучение. През уикедите има повече хора и тогава няма как да провеждам курсове в байкпарка.За съжаление през сезон 2021 това удоволствие излиза малко скъпичко – цената на картата е 40 лв., отделно трябва да се плати и паркинг/синя зона. От друга страна, вече имаше няколко запитвания за такъв курс, така че реших все пак да го обявя и ако има достатъчно желаещи, да го проведа. Подходящ е за нива напредващи и напреднали, като ще караме основно по трасетата „Хари Потър“, „Том и Джери“ и „Need For Speed“. Трасетата в байкпарка не са от най-леките като терен, така че е препоръчително участниците да са с АМ/ендуро байкове (може и твърдаци, но все пак да са с подходяща геометрия, гуми и по-дългоходова вилка).

Подробностите са тук: https://mtb-bg.com/event/bikeschool-mtbbg-borovets-10august-2021


За повечето курсове ще направя скоро и събития във Facebook.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>