Предстоящи събития през август 2021

Беше време, когато август бе „мъртъв“ месец откъм събития – сякаш никой не смееше да ги обявява за тогава, за да не влиза „в конфликт“ с изконните български ценности за почивка на море точно през този период. Всичко обаче се променя и в наши дни изборът от мероприятия е толкова голям, че чак е труден.

Заради това, че първият ден на август се пада неделя, някои от важните събития, попадащи в този месец, вече са текущи, а не предстоящи. Така например днес ще бъдат излъчени победителите в състезанието Ендуро Банско 2021, което е трети кръг от Българските ендуро серии и едновременно с това Държавен шампионат в дисциплината. Също така от вчера отбрана група е по маршрута Ком-Емине в рамките на традиционното вече организирано каране по него на Biking Tours. И пак туристическо, но този път по-кратко (само през уикенда), е карането на Байкария в Източна Рила.

Байкарийци продължават с интересно каране и през следващия уикенд (13-15 август), само че в Родопите – от Кьошка до Мугла и Девин. По същото време в играта се включват и „Крива спица“ с поредното Перпендикулярче – в района на Чудните мостове. Пак тогава ще се проведе и поредния кръг от сериите по спускане – състезанието в Ботевград, в което ще има стартове и за децата. А във Варна, точно в средата на месеца (15 август), ще се проведе традиционната велообиколка на Варненското езеро за начинаещи и любители – събитие, което успява да събере стотици почитатели на колоезденето от морската столица.

След Ком-Емине, Нено Делирадев е планирал още едно приключенско каране, само че в Родопите. От 16 до 22 август Biking Tours ще са в Западните Родопи на експедиционен принцип (колело, раница, шалте и чувал).

Реклама

На 21-22 август ще е четвъртият кръг от ендуро сериите, Home Mountain Enduro 2021 – да видим дали Витоша ще посрещне участниците с дъжд или този път ще бъде по-благосклонна.

Като стана дума за Ком-Емине, за първи път след супермаратона, организиран от Райко Стефанов, ще видим състезание с велосипеди по легендарния маршрут. Надпреварата се казва Bike The Balkan и зад нея стои не кой да е, а Red Bull. Техническият директор на състезанието също не е случаен – това е Бойко Танчев. Така че от 23 до 28 август в Балкана ще е интересно!

В края на месеца Родопите отново ще са домакин на интересни събития. Едното е велосъбор по пътеките край Смолян и Могилица, а другото е състезание по спускане в Чепеларе, кръг от Vivacom Downhill Series.

Та така, август може и да е отпускарски месец, но не и по отношение на велосъбитията…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>