Red Bull Bike the Balkan – записването започна

На 23-28 август 2021 ще се проведе маунтин байк състезанието Red Bull Bike the Balkan по маршрута Ком-Емине. Състезанието е отборно, по двойки и се състои от шест етапа. Общата дължина на трасето е 579 км.

Етапи

  • Връх Ком до прохода Арабаконак – 115 километра
  • От прохода Арабаконак до прохода Беклемето – 80 километра
  • От прохода Беклемето до местност Узана – 77 километра
  • От местност Узана до хижа „Чумерна“ – 88 километра
  • От хижа „Чумерна“ до Върбишки проход – 79 километра
  • От Върбишки проход до нос Емине – 140 километра.

Отборите задължително трябва да включват двама души. В състезанието се допускат пълнолетни лица без значение от пола. Ще бъдат допуснати първите 25 регистрирали се отбора, които покриват необходимите критерии.

Критерии за участие

– Под 6 часа (7 часа за жени) на Витоша 100

– Под 6 часа (7 часа за жени) на колоездачния етап на Лъвско сърце

– Линк към резултати от многодневни състезания и други дълги състезания извън България

Победител в състезанието е отборът с най-бързо време сумарно от 6-те етапа.

Краен срок за записване е 09.08.2021

Реклама

Провеждане

Всички участници ще бъдат при равни условия, като на първите пет етапа се провежда масов старт. На последния етап някои отбори ще стартират към финала в тип „преследване“. Всеки етап ще започне точно в 7:00 часа. При закъснение за първия старт отборите не се допускат до състезанието. При закъснение за някой следващ етап ще бъдат допускани, но времето на закъснението няма да бъде изключено от времето за завършване на етапа.

Участниците в отборите нямат право да се разделят на повече от 100 м един от друг. Напускането на пунктовете става задължително в комплект. Финиширането на всеки eтап става задължително в комплект.

Техническият директор на състезанието – Бойко Танчев – определя състезанието като:

„Ендуранс 100%, гарнирано със щипка приключение. Издръжливост и постоянство ще са ключовите фактори, не силата, не скоростта, а по-скоро менталната сила и издръжливостта на тялото. Очакват се 6 дълги дни в планината. Етапите ще са по-скоро дълги преходи, отколкото бързи състезателни километри, както са свикнали типичните колоездачи. Добрата техника върху велосипеда също ще играе ключова роля, особено във втория етап. Участниците с добра техника ще се съхранят повече и ще се движат една идея по-бързо, с по-малък разход на енергия. Също така, ще се насладят повече на трудните пътеки.“

Крайният срок за записване е 9 август 2021. Повече информация ще намерите тук: https://www.redbull.com/bg-bg/events/red-bull-bike-the-balkan.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>