Предстоящи събития през май 2021

Както вече знаете, през 2021 г. ще пускам (поне през активния сезон) по едно такова обобщение и подсещане какво се задава през следващия месец. Разбира се, то няма да е изчерпателно, защото в Календара на МТБ-БГ съм въвел само събития, които са обявени и са стигнали по някакъв начин до мен – в епохата на социалните мрежи няма как да съм сигурен, че съм видял всяко състезание или организирано каране в знайни и незнайни Facebook страници, но ако съм пропуснал някое мероприятие, всеки организатор може да ми прати линк към сайт или страница на адрес [email protected] . Също така, има карания, които се обявяват едва няколко дни преди провеждането им (включително курсовете на Велоучилище МТБ-БГ), така че най-добре е да поглеждате календара поне веднъж седмично.

От 6 до 9 май, възползвайки се от дългите почивни дни, и Байкария, и Biking Tours се насочват към югоизточните планини на България. Байкария ще кръстосват пътищата на Сакар, а Biking Tours ще направят традиционната си обиколка в сърцето на Странджа.

По-късно през месеца (21-24 май) Байкария ще навестят и Източните Родопи в района около Загражден, Рибен дол, Две тополи и Вишнево.

Biking Tours също ще се мотаят предимно из Родопите с няколко поредни карания – първо в най-западната част на 15-16 май, после малко по на изток, в долината на р. Арда (22-24 май), а в последния уикенд на месеца ще атакуват и планината Осогово с нейния най-висок вр. Руен.

Крива спица също ще се отчетат с две организирани карания през месец май. Едното, разбира се, ще е в Родопите – в „магическия“ район на Белинташ, Караджов Камък и Кръстова гора на 15-16 май, а след това в края на месеца (29-30 юни) „кривите“ ще изкачат вр. Ботев с технично спускане в посока Карлово, като ще има и опция за спускане по лек терен към Калофер.

Реклама

На състезателния фронт също ни очакват много интересни събития. От 7 до 9 май Купа Златица прави дългоочаквано завръщане в календара по спускане, при това като първи кръг от Vivacom Downhill Series за 2021 г., а в същия уикенд любителите на ХС карането и бягането ще могат да се включат в поредното издание на Асеновградски баири.

В средата на месеца ще е особено натоварено – в Казанлък ще се проведе едно от най-популярните ХС състезания, „Спици и бодли“, което миналата година бе отменено заради пандемията, а в Петрич ще започнат и Българските детски серии, и Българските ендуро серии. Освен всичко това, на 15 май велоклуб Мамут организира състезателно изкачване на вр. Мургаш, което е с благотворителна цел.

Допълнителна информация за всички тези събития можете да намерите чрез календара на МТБ-БГ: https://mtb-bg.com/events/2021-05/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>