Състезанието за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“ празнува 10 години на 17 април

Юбилейното издание продължава кампанията за опазване района на Драгоманското блато и обявява нова дисциплина дуатлон.

Неусетно едно от най-обичаните и посещавани състезания за планинско бягане и колоездене за професионалисти и запалени любител – “Байк и рън за Чепън”, навърши 10 години! Юбилейният старт под надслов „Адреналин с кауза 2“ ще се проведе на 17 април  и ще разшири усилията за опазване на природата в региона на Драгоман и Чепън планина .

Организаторите от магазини „Стената“ и Община Драгоман си поставят за цел да продължат подкрепата за СДП „Балкани“ и Българска Фондация Биоразнообразие за техните стойностни проекти във връзка с опазването на столетни дървета, обявяването на нови природни забележителности и запазването на уникални и важни местообитания, каквото несъмнено е и Драгоманското блато.

Десетото издание на „Байк и рън за Чепън“ бележи и добавянето на нова и дългоочаквана състезателна дисциплина, а именно дуатлон. Тя ще включва 23 км колело и 23 км бягане. Всички запалени бегачи и колоездачи, които желаят да се включат в тази и останалите познати дисциплини на надпреварата, могат да се регистрират за участие на адрес chepan.stenata.com.

За първи път в историята на състезанието и по изключение, освен традиционния BUFF с уникален дизайн, всеки завършил ще получи и уникален медал, създаден специално за състезанието. Новост е и възможността за настаняване в къмпинг за пристигащите от по-далечните краища на България. Детайли по темата ще бъдат оповестени съвсем скоро.

Запазва се и усмихнатото детско състезание с награди и въжена градина за най-малките.  Както традицията повелява, специален вагон на БДЖ ще превози желаещите от София до старта в Драгоман.

Регистрация:
chepan.stenata.com

Фейсбук
https://www.facebook.com/Bike4Chepan/

Инстаграм
https://www.instagram.com/bike4chepan/

Официално събитие:
https://www.facebook.com/events/1039570266512750

Реклама

Вече десет години състезанието „Байк и рън за Чепън“  е с мисия за подкрепа на активния начин на живот заедно с отговорно отношение към природата. С деветото издание стартира  кампания  за запазване и защита на Драгоманското блато след големия пожар в началото на миналата година. Под надслов „Адреналин с кауза“, състезанието успя да генерира над 3200 лева за възстановяване на щетите от него.

Защо Драгоманското блато?

Драгоманското блато е единственото карстово блато в България и е най-голямата естествена влажна зона и находище на гнездящи водолюбиви птици в близост до София. Заедно с Чепън планина, то е определено за представително местообитание от европейско значение за опазване на биологичното разнообразие. Включено е в списъка на орнитологично важните места като част от комплекса „Влажни ливади – Раяновци“, а също и в европейската система от защитени територии NATURA 2000.

 „За нас, като социално отговорна и екологично ориентирана компания, каузата за опазването на природата в България е от първостепенно значение и вярваме в необходимостта от малките стъпки в тази насока. БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН – Адреналин с КАУЗА е точно такава стъпка.“, споделя Любомир Попйорданов, основател на магазини „Стената“.

Оставете отговор

XHTML: Можете да използвате следните маркери: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>