МТБ Академия 2021 oт Veloraptor BIKE HUB

Най-успешният крос-кънтри клуб в последните години, Veloraptor, обяви, че и през 2021 г. ще проведе своята МТБ Академия. За да не стане объркване, ще кажа, че това е нещо различно от курсовете МТБ Академия, които Велоучилище МТБ-БГ и Bike Ventures провеждаме съвместно, но съм сигурен, че не е по-малко полезно. Просто насочеността е малко по-различна – повече към ХС състезанията и подготовката за тях. Повече ще научите от следващите редове.

МТБ АКАДЕМИЯ 2021 oт VELORAPTOR BIKE HUB

Клуб Veloraptor възобновява провеждането на МТБ АКАДЕМИЯ през месец март 2021 за феновете на планинското колоездене.

Начало: 14 март 2021 /неделя/ на откритата сцена в кв. Бояна от 16:30 ч. „Воденичница” (парка под читалището)
https://www.google.com/…/data=!3m1!1e3!4m9!4m8!1m5!3m4…

Клуб Veloraptor продължават своята инициатива за предварителна подготовка на начинаещи и средно напреднали колоездачи, желаещи да преминат успешно и с удоволствие най-популярнитe състезания по планинско колоездене в България. На сбирките-беседи колоездачите от клуба ще разкрият своите малки и големи тайни за успех и безаварийно каране от стaрта до финала на състезанието. Академията ще е достъпна за всеки желаещ! Активностите в МТБ АКАДЕМИЯТА имат за цел да подпомагат развитието на планинските колоездачи, желаещи да развият своите умения и да подобрят личното си представяне. Активностите ще са разделени в две направления:

1. БЕСЕДИ на място, водени от представители на клуба, заели призови места в “Обиколката на Витоша 100 км” и ХС дисциплини. Някои от беседите ще са с гост-водещи.

2. ОТКРИТИ ТРЕНИРОВКИ на клуб Veloraptor с различна насоченост, като: колоездачни техники, упражнения за гъвкавост, превенция, баланс, сила и др., подходящи, както за колоездачи, така и за бегачи.

Беседите ще следват предварително обявени теми. В зависимост от интереса към темите, е възможно да настъпят промени в графика на провеждането им. Теми на беседите :
Тренировъчна програма по седмици/месеци; видове тренировки според интензивност, дължина и вид на терена. Определяне на тренировъчни зони. Какъв велосипед и каква екипировка са ни нужни. Избор на гуми и компоненти. Подобрения на велосипеда и екипировката. Важни умения и настройки. Възстановяване – задължителни и препоръчителни елементи. Хранене и хидратация. Защо са ни нужни гъвкавост, стабилност и баланс. Как да ги постигнем. Предсъстезателна подготовка – колко да почиваме, колко и как да караме, как да се храним. Подготовка на велосипеда. Стратегия за състезанието. Хранене, хидратация. Как да се справяме с технически проблеми по време на каране. За актуален график и детайли, можете да следите страниците на Veloraptor Bike Hub и на клуб Veloraptor във Facebook.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>