Колоездачни фланелки МТБ-БГ

След като идеята за такива фланелки отлежаваше и чакаше реда си години наред, сега първата партида джърсита на МТБ-БГ вече е готова и изглежда така:

Толкова много искам да кажа за тях, че направо не знам откъде да започна. Ще се опитам обаче да бъда кратък…

Каква е идеята?

Чрез покупката на такава фланелка всеки почитател на MTB-BG.com ще може да подпомогне ефективно дейността на сайта и МТБ Справочника и в същото време да кара с готино и стилно джърси по пътеките.

Кой е производителят на фланелките?

За партньор в това начинание избрах Omsight, защото тази марка е пряко свързана с клуба „Враца трейлс“ и полага изключително много усилия за развитие и поддръжка на пътеките не само във Врачанския Балкан, но и на други места, помагайки на сродни клубове. Затова в цената на всяка фланелка е включено и скромно дарение към „Враца трейлс“.

Какви размери има?

За момента размерите и кройките са следните:

  • Дамска кройка S
  • Дамска кройка М
  • Тясна кройка S
  • Тясна кройка М
  • Тясна кройка L
  • Тясна кройка XL
  • Широка кройка L
  • Широка кройка XL
  • Широка кройка XXL

Както виждате, фланелките са с дълъг ръкав и основната кройка, в която ги разработихме, е тясна, т.е. стоят сравнително плътно по тялото, особено ръкавите. Като цяло тясната кройка е предвидена за носене без налакътници. Причините за този избор са няколко: първо, чисто визуално такива джърсита ми харесват най-много; второ, с такава кройка те са подходящи за любителите и на АМ/ендуро/DH/FR, и на ХС карането, т.е. максимално универсални са.

Тъй като зная, че има и по-едри хора, с по-масивно/пълно телосложение, добавихме три размера с широки кройки. Такива фланелки могат да се ползват и от хора, които искат да карат с броня под тях.

Има и дамски модел в размери S и М, само че все още се мъчим да уцелим идеалните пропорции за тях и затова във всяка партида правим леки промени. В момента двата дамски размера са почти идентични – просто М е съвсем малко по-широк от S. Така че за момента е най-точно да се каже, че и двата размера всъщност са някъде между S и М. Ще трябва да поработим още върху оразмеряването на този модел.

На тази снимка се вижда разликата в широчината на ръкавите при фланелки с размер L с широка кройка (ляво) и тясна кройка (дясно). Разлика има и в общата широчина, както и в оформлението на отвора около врата.

За да се ориентирате по-лесно кой размер и кройка е подходящ за вас, отбелязах някои основни мерки за всеки от тях, така че да може да ги сравните с други джърсита, които имате.

Колко струват?

Стандартната цена на фланелките е 75 лв. Тя включва себестойността на продукта, малко дарение към „Враца трейлс“, доставка с куриер в границите на България и сума за подпомагане дейността на блога MTB-BG.com и МТБ Справочника.

За читатели с абонамент в МТБ-БГ цената е 45 лв. Тя включва себестойността на продукта, малко дарение към „Враца трейлс“ и доставка с куриер в границите на България. Цената за абонати на МТБ-БГ не включва сума за подпомагане дейността на блога MTB-BG.com и МТБ Справочника, тъй като те вече са го направили чрез абонамента си.

Колко броя има?

Различно. Понякога има наличности от един или от всички размери. В други случаи бройките са изчерпани и тогава обикновено съм направил заявка за следваща партида, но чакам получаването ѝ. След като направите своята поръчка, ако желаният от Вас размер е наличен, ще Ви изпратя фланелката възможно най-бързо. Ако е изчерпан, ще Ви уведомя по e-mail и заявката Ви ще има характер на необвързваща предпоръчка, т.е. на базата на такива заявки аз ще поръчам определен брой фланелки и ще имате предимство за съответната партида, но без да сте задължени по някакъв начин. Когато са готови следващите бройки, ще получите уведомително писмо, за да потвърдите или отхвърлите поръчката си.

Как мога да поръчам фланелка МТБ-БГ?

За стандартна поръчка подайте заявка чрез този формуляр: https://forms.gle/oXxLKG9ksw8sCn8P6

Читатели с абонамент в МТБ-БГ трябва да попълнят този формуляр: https://forms.gle/rG4xpnHEWK92hHxt9

За удобство и бързина основният начин за доставка е с куриерска фирма (Еконт) до адрес на получателя или до избран офис на куриера. Плащането е с наложен платеж, в плика с джърсито ще ви очаква касова бележка, а ако желаете и фактура, трябва да попълните съответните данни в заявката. За читатели, с които се познаваме, е възможно и лично предаване – единият вариант е да се разходят в София към „Попа“ в предварително уговорен ден и час, другият вариант е да получат фланелката си при някое каране/събитие/обучение. В случаите с лично предаване ще уговаряме подробностите за него допълнително.

Предварително моля за разбиране по отношение на следното:
Моята основна дейност не е нито онлайн магазин, нито продажба на стоки. Поради това няма как да обработвам и изпращам поръчките всекидневно. Това ще се случва обикновено веднъж седмично. Зная, че всеки ще е нетърпелив да получи джърсито си, но за съжаление целият процес ще отнема малко повече време.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>