SRAM купува TIME Sport от Rossignol Group

SRAM обяви, че купува целия бизнес с педали и обувки (включително патенти и друга интелектуална собственост) с марка Time от нейния досегашен собственик Rossignol Group. Сделката бе завършена на 18 февруари 2021, а целият процес на прехвърляне се очаква да приключи към средата на годината.

Педалите с автомати Time се ползват с много добро име сред потребителите и са известни със своята ергономия и удобство, дължащи се на допълнителното странично и радиално „плаване“ (float), което осигуряват.

Компанията правеше също така велосипеди и рамки – тази част от бизнеса също ще има нов собственик – компанията Cardinal Cycling Group. И двамата правоприемници ще продължат да използват марката Time, само че с добавка към името. Sram ще свързва своите продукти с името Time Sport, а Cardinal Cycling Group ще ползва Time Bike.

Реклама

Очевидно е, че с тази покупка Sram добавя още една популярна и иновативна марка в портфолиото си, разширявайки още повече гамата от продукти, които предлага. С това придобиване компанията се превръща и по отношение на педалите с автомати в пряк конкурент на Shimano, а също и на Crank Brothers, които са друг значим играч на този пазар.

Има и много въпроси, които тепърва ще получават отговор. Засега е ясно, че Sram ще поеме изцяло поддръжката (гаранционна, резервни части и т.н.) на съществуващите продукти Time. Все още не се знае какво ще е бъдещето на новопридобитата марка – дали продуктите ѝ ще се предлагат самостоятелно със собствено име, или ще се влеят в „общия кюп“ под името Sram (както се случи в един момент със спирачките Avid). Във всички случаи е ясно, че ще има интересни новини на този фронт.

Отговор на някои често задавани въпроси може да намерите в сайта на Sram.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>