Пампорово прие традиционния Winter Bike Duel през 2021

Десетки колоездачи от всички краища на България се включиха в зрелищната надпревара

11-ото поредно издание на уникалния Winter Bike Duel събра десетки колоездачи от цялата страна, за да премерят сили по снежните писти на Пампорово. Много адреналин и силни емоции имаше през целия уикенд, а скиорите и сноубордистите в курорта с интерес наблюдаваха зрелищните спускания на колоездачите.  

В съботния ден, когато се проведоха тренировките  на състезанието, валя обилен сняг, а в неделя участниците се радваха на много слънце и хубаво време. Състезанието се проведе по трасе с дължина 1 км, включващо 3 скока, един „пад“, стръмни отсечки и скоростни прави. Падналият в събота срещу неделя сняг допълнително затрудни участниците в събитието, които въпреки това показаха много талант и отлични умения на колелата.

Състезанието по традиция се провежда в дуел формат с пряка елиминация, като стартират по двама участника едновременно, а първият, който пресече финалната линия, продължава напред.

За втора поредна година победител в категорията на мъжете стана Виктор Банкатев, следван от съотборниците му от клуб „Райдърс Юнайтед“ Николай Георгиев и Цветан Димитров.

При юношите конкуренцията беше много голяма, а най-добре се представи младата ни надежда в планинското колоездене Роберто Василев. Втори и трети след него се наредиха Пресиан Маджаров и Иван Кръстев. При децата първи стана Делян Буреш, следван от Димитър Джупаров и Мартин Кущинаров.

В категорията на ветераните над 30 години за втора поредна година златният медал отиде в Бургас при представителя на местния отбор Shore Invaders Николай Желев. На второ и трето място се наредиха Вечеслав Николов и Добромир Теодосиев.

Състезанието премина без сериозни инциденти, въпреки някои много зрелищни падания в снега. За всички участници и победителите в състезанието имаше подготвени подаръци и награди от партньорите на събитието – Пампорово АД, Ред Бул България и Допелхерц.

Реклама

Междувременно условията за зимни спортове в курорта са отлични и сезонът е в разгара си, като освен да карат ски и сноуборд, посетителите на Пампорово могат да се възползват и от други алтернативни услуги и активности, предлагани от Туристически център Пампорово, сред които преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.

Информация за всичко интересно, което се случва в Пампорово, работещи писти и съоръжения, както и директна онлайн продажба лифт карти, ски оборудване и хотелско настаняване, може откриете на официалната онлайн платформа на курорта на www.pamporovo.me

Текст и снимки: Организаторите

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>