Адреналин и силни емоции в Пампорово през уикенда

Предстои 11-ото поредно издание на „Зимния байк дуел“

Едно уникално събитие се завръща в Пампорово за 11-ото му поредно издание през уикенда на 20-21 февруари. Колоездачи от всички краища на България се събират в родопския ни курорт, за да премерят сили  в зрелищния „Зимен байк дуел“.

По традиция състезанието се провежда в разгара на сезона, а участниците карат по специално изградено снежно трасе, включващо множество интересни елементи като скокове, виражи, стръмни отсечки и скоростни прави и ще бъде разположено на писта №7 с финал при Туристически център Пампорово.

Надпреварата се провежда в дуел формат с пряка елиминация, като стартират по двама участника едновременно, а по-бързият продължава напред към финала. Освен преките опоненти, едно от основните препятствия за състезателите е снегът и постоянно променящото се под гумите на колелата трасе с дължина от 1 километър.

Участниците ще бъдат разделени в няколко категории – мъже, жени, юноши и ветерани, а за всички победители има подготвени награди от партньорите на събитието – Ред Бул, Допелхерц, хотел „Перелик“ и други. Събитието се провежда с подкрепата на Пампорово АД и община Смолян.

Със събитието се дава официален старт на състезателния „байк“ сезон в Пампорово, където през лятото предстоят много интересни събития, сред които голямо международно състезание, кръг от “iXS Downhill Cup” сериите, на което Велопарк Пампорово ще бъде домакин за втори път.

Реклама

Междувременно в курорта условията за зимни спортове са отлични, като през изминалите дни успя да натрупа около 40 см нов сняг, а операторът на ски зоната се възползва от ниските температури, за да произведе допълнително и изкуствен сняг за още по-добри и устойчиви условия по пистите.

Сезонът в Пампорово е в разгара си, като освен да карат ски и сноуборд, посетителите на курорта могат да се възползват и от други алтернативни услуги и активности, предлагани от Туристически център Пампорово, сред които преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.

Информация за всичко интересно, което се случва в Пампорово, работещи писти и съоръжения, както и директна онлайн продажба на лифт карти, ски оборудване и хотелско настаняване, може откриете в официалната онлайн платформа на курорта на www.pamporovo.me.

Оставете отговор

XHTML: Можете да използвате следните маркери: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>