Няколко събития в края на седмицата – информация в последния момент

Ако следите Календара на МТБ-БГ всекидневно, едва ли нещо в тази статия ще ви изненада, но тъй като не всеки го прави, използвам повода в последния момент да привлека вниманието ви към предстоящия уикенд и някои съвсем наскоро добавени събития и карания в него.

Както е известно, за някои хора уикендът започва още в петък. 🙂 Ако сте от тях, на 9 октомври има две неща, от които може да се възползвате:

Едното е популярният курс на Велоучилище МТБ-БГ за завиване по серпентини, наречен „Люлинска засуканица“. Местата в него бяха запълнени, но в последния момент се освободиха 2-3 бройки, така че ако някой реши да се възползва , формулярът за записване е отворен.

Сигурен съм, че някои хора са притеснени от времето навън в момента и какво ще е състоянието на пътеката утре, но ще отбележа, че при първото издание на този курс ситуацията беше абсолютно същата – целият предишен ден и през нощта валя обилно, но от това пътеката по-скоро стана по-добра, с повече сцепление. В следващите издания пътеката бе много суха и сцеплението всъщност беше по-лошо. Засега прогнозите са утре да е хладно и облачно, но като цяло ако вали, да е докъм 9:00 ч и след това вече да спре. Така че аз ще бъда в 9:00 ч на мястото на срещата, пък който дойде, ще се обучаваме. 🙂

Подробностите можете да видите тук: https://mtb-bg.com/event/lyulin-switchbacks-9october-2020.


Вечерта пък може да разпуснете в бар Rabbit hole с прожекция на филма „Изгубената Витоша“. Сигурен съм, че за много хора той вече е добре познат, но ако още не сте го гледали, струва си!

За повече подробности вижте тук: https://www.facebook.com/events/272434330466925/.


Във Враца за първи път ще се проведе ендуро състезание! Подробностите за него публикувах отдавна, но ако искате да си ги припомните, погледнете за актуална информация направо тук: https://www.facebook.com/events/352169662816939/. Дори да не участвате, ще е интересно човек да гледа как ендуро състезателите се справят с прочутите врачански (БОЧ) пътеки.


Друго популярно състезание, само че на морето, е варненският „Зелен маратон“ на велоклуб „Устрем“, който се провежда на територията на природен парк „Златни пясъци“. Датата е 11 октомври, настроението е гарантирано!

Повече вижте тук: https://mtb-bg.com/event/green-marathon-2020-preview.


В неделя ще има и още един курс на Велоучилище МТБ-БГ, само че за начинаещи – по пътеката от в.з. Манчов валог над с. Войнеговци. Все още има няколко свободни места, така че ако искате да усвоите базови техники за каране и да натрупате увереност, възползвайте се, защото в следващите уикенди не се очертава свободно време за подобно обучение.

Подробностите са тук: https://mtb-bg.com/event/mtb-bg-bikeschool-voinegovtsi-11oct2020.


И пак в неделя, само че в Самоков, местният клуб „Велосамоковци“ организира една разходка до хижа „Шумнатица“ и обратно. Ако ви влече подобно каране, следете събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1676017352561587/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>