„Огнените пътеки на Странджа“ – видео от Борис Първанов, класиране и още…

На 7 септември край морето, с начална точка гр. Царево, се проведе традиционното вече за региона състезание „Огнените пътеки на Странджа“, организирано от клуб „Вело Царево“. Сред многото причини да не пропусна да му отделя няколко реда са:

  • все по-големият брой участници в тази морско-планинска надпревара
  • статутът на Държавен личен и отборен шампионат (ДЛОШ) в дисциплината крос-кънтри маратон (ХСМ) за 2020 г.
  • наличието на интересни материали и отзиви за състезанието.

Та направо към същината…

Класирането можете да видите тук: https://fire-roads.com/ranking/. Категориите са много, призьорите също. Участниците бяха разделени в две основни групи – елит и хоби, всяка от тях с доста подкатегории.

Още по-интересно от таблицата с имена е видеото на Борис Първанов, което както винаги отразява учудващо пълно надпреварата:

В допълнение мога да споделя и кратки впечатления, чути от други участници в „Огнените пътеки на Странджа“ 2020. Като цяло всички мнения за маршрута бяха положителни – почти никакъв асфалт, приятни черни пътища през странджанските гори, на места дори превръщащи се в пътеки. За съжаление обаче маркировката на някои места не е била на ниво и това е довело до объркване както на хора в челните редици на категориите елит, така и на участници в хоби категориите. Ако сте изгледали вече видеото, това се вижда и там. Надявам се, че организаторите са получили достатъчно обратна връзка и ще подобрят нещата за следващото издание, защото броят на участниците показва, че определено има желаещи да съчетаят състезание и море в едно. 🙂

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>