Няколко видеоклипа и обобщения за Audi Nines 2020

Снимки: Monster Energy

Audi Nines е едно от най-интересните и прогресивни фрийрайд състезания, тъй като форматът му поставя участниците в една непринудена среда, без голямо напрежение, но в обкръжението на големи скокове и на други луди глави, правещи невероятни неща. Макар че в рамките на събитието се присъждат награди, то не е типично състезание и участниците могат да се отпуснат и да покажат най-доброто от себе си.

Участниците имаха на разположение три различни трасета, изградени върху изоставената каменна кариера Елвайлер в Германия – фрийрайд линия, слоупстайл линия и два големи самостоятелни скока за трикове. Ето как изглежда всичко това в компанията на Сам Рейнолдс :

Въпреки някои мерки, наложени от пандемията Covid-19, Audi Nines и през 2020 г. бе грандиозно като изпълнения. За съжаление някои фрийрайдъри от Северна Америка не успяха да се включат заради противоепидемичните ограничения в пътуванията, но затова пък имаше доста „свежа кръв“ от Европа – млади и талантливи попълнения, които буквално ви „скриват шапката“. Аз лично трябваше да гледам някои от изпълненията по 2-3 пъти, за да разбера какво точно се случва – акробатиката с велосипеди бе на най-високо ниво!

Видяхме доста нови имена, видяхме и завръщането на Адолф Силва, който спечели наградата за най-добър трик, изпълнен на фрийрайд линията – той направи Kali Roll. През 2019 г. испанецът счупи бедрото си, но сега вече е напълно възстановен – не само физически, но и психически, както пролича от карането му. Това бе едва второто в света изпълнение на този сложен трик върху DH байк.

Ето едно видео с най-добрите трикове от Audi Nines 2020:

А много от тях бяха направени за пръв път – било изобщо с планински велосипед, било с такъв за спускане/фрийрайд. Както вероятно се досещате, подобно разделяне не е случайно, тъй като с твърдаците за dirt jump и слоупстайл някои неща са по-лесни, отколкото с дългоходови и по-тежки байкове. Повече по темата с „първите“ трикове можете да прочетете в сайта на събитието: https://audinines.com/articles/a-week-of-memorable-firsts/.

Реклама

Събитието се проведе без публика (заради пандемията, разбира се), но десетки хиляди фенове проследиха излъчванията на живо от различните дни, а още повече са тези, които гледаха последващите видеоклипове. Ето още два такива, които обобщават най-добрите спускания по фрийрайд линията и по слоупстайл трасето:

Още видеоклипове можете да гледате в YouTube канала на събитието, а допълнителна информация търсете и в уебсайта https://audinines.com/.

Наградите в Audi Nines 2020 бяха присъдени на следните участници в различните категории:

Winning Lines:

Best Line Freeride: Bienvenido Aguado Alba (ESP)

Best Line Slopestyle: Emil Johansson (SWE)

Best Trick:

Best Slopestyle Trick: Lukas Skiöld (SWE), Flip Oppo Whip Bar

Best Freeride Trick: Adolf Silva (ESP), Cali Roll

Best Style:

 Lukas Schäfer (GER)

Ruler of the week:

Emil Johansson (SWE)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>